Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD KVALITETE ŠEĆERNE REPE

Željko Zadro: Iza nas je godina za zaboraviti

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
04.12.2018.
u 15:43

Na današnjoj dodjeli priznanja Zlatna repa, predsjednik Uprave Vire dao je svoj osvrt na proteklu godinu u poljoprivredi

Čelnici Viro šećerane, u okviru koje posluju šećerane u Županji i Virovitici, danas su uručili priznanja Zlatna repa svojim najkvalitetnijim kooperantima i suradnicima. Tom prilikom predsjednik Uprave Vire Željko Zadro istakao je kako je za proizvođače šećerne repe kao i šećerane najgora godina kakve se ne sjećaju niti najstariji.

-Imali smo katastrofalne cijene, slabe prinose, lošiju kvalitetu kao i užasnu iskorištenost u tvornicama. Ovo je bila godina za zaboraviti, rekao je Zadro dodajući kako tijekom iduće godine očekuje oporavak tržišta šećerne repe.

Pogledajte kako je izgledala dodjela priznanja Zlatna repa:

1/2

Pojašnjava i kako su neki bolji pokazatelji već započeli ove godine pa je tako cijena po toni šećera od 280 eura, koja je važila u rujnu, narasla na 400 eura. Tijekom iduće godine očekuju i dalji porast cijena. S krajem godine u tvrtci su krenuli i sa ugovaranjem proizvodnje za iduću godinu.

-Lošija godina se održava i na interes za slijedeću godinu. Očekujemo kako ćemo u Hrvatskoj ugovoriti između 10 i 12 tisuća hektara šećerne repe. Imati ćemo za naše potrebe i površina ugovorenih u Mađarskoj i Srbiji, rekao je Zadro.

Član Uprave Vire Ivo Rešić ukazao je i na činjenici da unatoč što se radi o profitabilnoj proizvodnji kod poljoprivrednika pada interes za ovu kulturu. Podsjetio je kako je prije nekoliko godina pod šećernom repom bilo zasijano oko 20.000 hektara zemlje da bi u međuvremenu se te površine prepolovile.

VIDEO: Arheološka nalazišta u Konjevratima

Komentara 1

NO
nogogaz
17:56 04.12.2018.

Kad balkanac razumije da mu je cijena proizvoda visa od kvalitete ali ipak ne moze prezivit....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije