Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforme

Zbog uvođenja reformi radnici u Belgiji najavili opći štrajk

'bruxelles_phots_998676'
''
17.01.2012.
u 21:43

Na 24 sata trebale biti zatvorene škole, pošte i gotovo cijela prijevozna grana gospodarstva u toj zemlji.

Radnici u belgijskom državnom sektoru najavili su radi najavljenog uvođenja reformi, opći štrajk koji bi se trebao održati 30 siječnja, na dan održavanja summita Europse Unije u Bruxsellesu. Tako bi na 24 sata trebale biti zatvorene škole, pošte i gotovo cijela prijevozna grana gospodarstva u toj zemlji, piše AFP.

- Radnici nisu odgovorni za to što se dogodila kriza - kazao je Andrea Della Vechia iz sindikata radnika. Novi belgijski premijer Ellio Di Rupo obvezao se kako će vratiti dug od 11 milijardi eura iz proračuna te planira uvesti mjere kojima bi bilo teže ići u mirovnu sa 60 godina.

Vođe zemalja EU-a zbog toga razmatraju promjenu datuma održavanja summita, izvještava EUbusiness.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
spartak
23:03 17.01.2012.

Smrt kapitalizmu - sloboda narodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije