Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko ubija pse

Zbog ubojstva pasa policija DORH-u podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

Foto: Privatni album
1/11
09.03.2022.
u 12:00

Od mještana Antina i Mlake Antinske doznajemo da životinje ovdje ubijaju već godinama, svi znaju tko to radi, a svi znaju i tko ima oružje

Ni nakon mjesec dana Vedran Šajnović iz Mlake Antinske nije pronašao kujicu Lindu. Nestala je kad i dvije jazavčarke, njih je nakon tjedan dana ugledao na odlagalištu smeća nekoliko kilometara od svoje kuće, ubijene su iz vatrenog oružja.

Hrvatske ovčarke nema, još uvijek se nije do kraja pomirio s bolnim saznanjem da je vjerojatno i ona ubijena, no nastavio je pomagati životinjama. U njegovoj su kući tako utočište pronašla tri šteneta spašena od sudbine kakva je snašla psiće kojima sam nije stigao pomoći – ubijeni su na istom smetlištu na kojem je pronašao kujice Zeku i Peku.

– Đeksona sam jedinog uspio spasiti, prijatelj mi je brzo nakon toga doveo Zolu, a onda sam još uzeo i Toru, malu bijelu kujicu koju su kod jedne žene maltretirali drugi psi. I uz moju Tonku sad ih imam četvero – kaže nam Vedran. Dodaje kako su psi veseli i zaigrani, briga za njih pomaže mu dok čeka da policija pronađe krivca za ubojstvo njegovih pasa.

A što su do sada doznali, pitali smo Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

– U vezi s kaznenim djelom ubijanja ili mučenja životinja koje je počinjeno u razdoblju od 30. siječnja do 5. veljače 2022., policijski službenici PP Vinkovci po zaprimljenoj dojavi 43-godišnjaka na mjestu događaja proveli su dokaznu radnju očevida te izuzeli materijalne tragove. Razudbom provedenom u Veterinarskom zavodu Vinkovci nad dva psa 43-godišnjaka utvrđeno je kako je jedan pas usmrćen vatrenim oružjem, a drugi nepoznatim tvrdim predmetom. Policijski službenici PP Vinkovci nastavljaju s izvidima ovog kaznenog djela u cilju pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti počinjenja kaznenog djela. Protiv nepoznatog počinitelja nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima biti će podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 205. st. 1. Kaznenog zakona – kažu iz PU vukovarsko-srijemske.

U međuvremenu doznajemo kako pse u ovom kraju ubijaju već godinama. I svi s kojima smo razgovarali kao krivce spominju lovačko društvo čije je članove i Vedran Šajnović vidio uz imanje kad su nestali njegovi psi. Traje to sigurno desetak godina, kažu naši sugovornici,.

– Uglavnom ubiju pse koje vide po vrtovima, pucaju i u mačke. I onda lešine pobacaju uokolo, ima jedno odlagalište kod željezničkog mosta na kojem je tko zna koliko pasa. I meni su ubili psa, nikad ga nisam pronašao. Nakon toga su pucali na mojeg drugog psa s kojim smo sin i ja bili u šetnji. Išli smo uz Vuku, pas je trčkarao ispred nas, bio je na rubu kukuruzišta kad je lovac zapucao. Uhvatio se za glavu kad nas je vidio. A čak nije bio ni lovni dan  – priča nam jedan mještanin (podaci u redakciji). Dodaje da su neki od susjeda prijavljivali i policiji, ali nikad ništa nije bilo, uglavnom se sve nekako zagladilo.

– Osvanula je jednom na trgovini i obavijest, napisali su da će odstrijeliti svaku životinju koja je bez nadzora 300 metara i više od kuće – priča nam jedan od sugovornika.

Nova prijava vinkovačkom DORH-u bit će već druga koja je podnesena zbog kaznenog djela iz članka 205. – ubijanje ili mučenje životinja. Koliko ih još treba biti da se pronađu i kazne krivci? Dobro se zna tko u ovom kraju nosi oružje, a postoje i dokazi. Samo još netko treba odraditi svoj posao.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
15:41 10.03.2022.

Trebalo bi napisati i koju kaznu onima koji puštaju pse da slobodno lutaju poljima i šumama

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
01:12 10.03.2022.

Svakakvih bolesnika ima, to treba naći i kazniti. Ali čemu se možemo nadati kad ni ubojice ljudi nisu u zatvoru. Ne znam koliko je kaznenih prijava dignuto za stožeraše i eno ih još uvijek šeću na slobodi i palamude o potrebi cjepljenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije