Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok i razočaranje

Zbog Horvatinčića, obitelj Salpietro traži pomoć Italije i EU

Federico Salpietro
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.09.2011.
u 21:00

Federico Salpietro, sin poginulih talijanskih državaljana koje je gliserom usmrtio T. Horvatinčić, najavljuje žestoku bitku za istinu i pravdu

Federico Salpietro sin poginulih talijanskih državaljana koje je gliserom usmrtio Tomislav Horvatinčić na jedrilici 16. kolovoza kod Primoštena, šokiran je i razočaran informacijom da je Tomislav Horvatinčić pušten na slobodu nakon 30 dana pritvora i što nije usvojen zahtjev DORH-a za produljivanjem pritvora i na osnovu ponavljanja djela.

Mladom Talijanu prenesena je informacija i da je Horvatinčiću iz šibenskog zatvora omogućeno da izađe neopaženo na ulaz na koji nije ušao u zatvor i da na taj način izbjegne i novinare. Zbog svega će, kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, zatražiti pomoć, i od talijanske Vlade, a o svemu će biti obaviještene i Europska unija.

To je opasan čovjek

– Prije svega želim zahvaliti svim hrvatskim ljudima koji su mi poslali poruke susjećanja zbog tragedije koja nam se dogodila. Baš i zbog njih i zbog većine poštenih sudaca u Hrvatskoj koji ne podržavaju kriminalce ja moram reći da ovo što se dogodilo nije u redu i da je Horvatinčić trebao i dalje biti u pritvoru. To je opasan čovjek jer je u prometu usmrtio više ljudi i iako mu je onemogućeno odlukom suda da upravlja vozilima i plovilima on je i dalje opasan.

Zbog svega što se događalo u ovom slučaju Horvatinčićevo puštanje na slobodu problem je svih nas odnosno i moje obitelji i vas u Hrvatskoj u kojoj se trude da uđu u Europsku uniju, a ovaj slučaj tome ne pridonosi. Nije mi jasno zašto je Horvatinčić pušten iz pritvora kada mu to nije bio prvi incident. Recidivan je u incidentima kako na cesti tako na moru, a za njih nije do sada odgovarao – rekao je Federico Salpietro koji je uvjeren da je riječ o pravosudnom skandalu, a o je svemu obavijestio i nautjecajnije talijanske TV kuće.

Njegovi odvjetnici iz riječkog odvjetničkog ureda Mačešić i partnerti uputili su u petak zahtjev DORH-u za podnošenje žalbe na prekjučerašnje neproduljavanje pritvora Horvatinčiću, a kako doznajemo obratili su se i Mladenu Bajiću. Naime, obitelj poginulih talijanskih državljana uvjerena je kako se Horvatinčiću određivanjem pritvora samo na osnovu utjecaja na svjedoke u roku do 30 dana išlo u od starta postupka u prilog iako je zbog njegovih prijašnjih teških prometnih nesreća kao i zbog stravične pomorske nesreće kod Primoštena, u dva navrata traženo određivanje pritvora i na osnovu opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Protivno zakonu

Odvjetnici Federica Salpietra tvrde da određivanje blaže mjere Horvatinčiću odnosno samo privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje plovilom i motornim vozilom nije zakonski osnovano.

Odredivši mjeru opreza sud je ujedno potvrdio da postoje uvjeti za određivanje pritvora prema okrivljeniku.

Komentara 116

VI
Vito
07:40 18.09.2011.

Zbog Horvatinčića, obitelj Salpietro traži pomoć Italije i EU Neznaju oni kakvu moć ima UDBA... Dokazala je to i puštanjem ubojice na mala vrata zatvora... Iako je svjedokinja na sudu dala sikaz kako je ubojicacijelo vrijeme bio za kormilom...

MI
misuratakid
07:42 18.09.2011.

Talijančić bi htio odlučivati i uređivati po Hrvatskoj! Žao mi je zbog njegovih poginulih roditelja, ali mali bi trebao zbog ovih izjava dobiti nekoliko odgojnih šamarčina da se malo smiri. A ako želi mijenjati zakone i držati lekcije ima Italiju i Berlusconija pa nek se s njim bavi.

IM
immortella
13:41 18.09.2011.

Štovani novinari! Iz predmetnog članka proizlazi zaključak da je suđenje okončano presudom da se Horvatinčiću oduzimaju dozvole za upravljanje svim vrstama vozila te da Salpietro ima razloga obratiti se europskim sudovima. No je li to uistinu tako, ili biste mogli napisati u kojoj stvarnoj fazi je taj sudski postupak. Naime, ukoliko je sudski postupak u redovitom tijeku, tada Salpietro nema pravne osnove obratiti se europskom sudu. Ovo ne pišem iz razloga što bih mislila bilo što o Horvatinčiću, već iz razloga da se spriječi uvođenje nepvojerenja u hrvatsko pravosuđe u tom dijelu priče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije