Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zaposlenice vukovarskog Jedra odustale od prosvjeda

Razgovor
Branimir Bradarić
25.02.2010.
u 13:08

Ukupno 38 zaposlenika, uglavnom žena, ostalo je uskraćeno za četiri plaće, vlasnici tvrtke Jedro mjesecima im nisu uplaćivali ni doprinose, a ostali su dužni 116.000 kuna za uslužni prijevoz i još 107.000 kuna za najam hale.

VUKOVAR – Zaposlenici tvrtke Jedro, čiji su talijanski vlasnici prije mjesec dana doslovno nestali iz Vukovara, odustali su od najavljenog prosvjeda zakazanog za danas ispred vukovarskog poglavarstva.

Ukupno 38 zaposlenika, uglavnom žena, ostalo je uskraćeno za četiri plaće, vlasnici tvrtke Jedro mjesecima nisu im uplaćivali ni doprinose, a ostali su dužni 116.000 kuna za uslužni prijevoz i još 107.000 kuna za najam hale. Bračni par Amadio svojim zaposlenicama nije uručio ni službeni otkaz, niti su im vraćene radne knjižice.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo prošlog im je tjedna ponudio pomoć, a angažiran je i odvjetnik kako bi im pravno pomogao. Radnice su, ipak, ostale razočarane tvrdeći kako pomaka u rješavanju njihova statusa nema, pa su stoga najavljivale prosvjed jer se osjećaju prevareno.

Ipak, od prosvjeda su odustale, a jedan od razloga je i to što je gradonačelnik Sabo danas bio na službenom putu, pa nisu mogle razgovarati s njim. Moleći za anonimnost, nekolicina zaposlenica požalila se novinarima da su bile izložene prijetnjama, no nisu htjele konkretno govoriti o tomu tko im je, kako i zašto prijetio.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
luena
14:16 02.03.2010.

tako je pametni politicari,prodjate sve ...nek je privatno...dolaze vam privatnici ,stranci,koji znaju da se sa vama tako moze..zene da rade mjesecima bez nadoknada,a lopovi se pokupe i *izdac...Koga beiga kad i kako od koga ce dobit svoje place... Vukovar ster ste +hebali politicari,ajmo dokrajcite nas ... nebi me cudilo kod vas da nas srbima prodate za saku oraha...sram vas bilo sve doreda.

JI
jimbeam
13:40 15.03.2010.

Ovo nije stvar,Srbi-Hrvati,ovo je stvar lopovi-pošten narod,u Vukovaru je na vlasti lopovska koalicija lopova Hrvata(ADZ) i lopova Srba(SDSS) koji odlično surađuju kad treba pljačkat i gušit bilo kakav napredak,Sabo je tu sam nemoćan i ako se Vukovarci ne opamete do izbora,i dalje će slušat bajke svakog studenog i životariti kao sad..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije