Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako su živjeli nekad i čemu se danas vesele

Zaplovite brodićem po rijeci Dravi

čamac
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
1/6
26.10.2018.
u 12:00

Velika martinjska špelancija u Križevcima održat će se 3. studenoga u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije

Kako su nekad živjeli Podravci, može se pogledati na etnoimanju obitelji Karlovčan u selu Brodić u općini Ferdinandovac, na kojem se mogu vidjeti autentični namještaj, pomagala u kućanstvu, alat koji se koristio u poljoprivredi i domaće životinje. Nudi se i vožnja rijekom Dravom u brodu kapaciteta do 30 osoba, uz ručak na rijeci Dravi. U Torčecu je sastavljena vrijedna zbirka otvorena u nekadašnjoj školi, zgradi iz 19. stoljeća. Glavninu zbirke čine predmeti koje je od torčanskih obitelji godinama prikupio Stjepan Mikulec Vargov te predmeti iz fundusa zbirke obitelji Zvijerac. Izloženi su uporabni predmeti za domaćinstvo iz 19. i 20. stoljeća od stakla, porculana i metala te velika zbirka fotografija.     

Početkom studenoga u Križevcima tradicionalna Velika martinjska špelancija     

Velika martinjska špelancija u Križevcima održat će se 3. studenoga u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Domaćin je Udruga vinogradara i vinara Bilikum iz Križevaca. Program počinje u 15 sati povorkom sudionika ulicama Križevaca do Strossmayerova trga, gdje će u 16 sati započeti redovna godišnja Vinoda uz sudjelovanje pedesetak martinjskih meštri i pripravnika. Novost koju pokreće Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije je Festival dobre kapljice koji će se održati pod šatorom od 18 sati.     

Motocross u Kozarevcu najveći je sportski događaj na prostoru TZ-a “Dravski peski”. Svake godine okupi više od tisuću posjetitelja koji dolaze gledati najbolje vozače iz Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja. Kozarac je 2011. bio i domaćin Europskog prvenstva u motocrossu.     

Zaštitnik Koprivničko-križevačke županije treći je hrvatski svetac Marko Križevčanin. Rođen je 1588. u Križevcima. Nakon studija na sveučilištu Gregorijani zaređen je za svećenika i vratio se u svoju Zagrebačku biskupiju. Poslan je u benediktinsku opatiju kod Košica, grada u kojem je bujao kalvinizam.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije