Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE TLA

Potres jačine 2,9 zabilježen na zagrebačkom području: 'Dobro je drmnulo'

EMSC
14.01.2023.
u 10:11

"Kao da se nešto kratko zatreslo", rekao nam je građanin.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su u subotu u 10 sati i 4 minute slab potres s epicentrom kod Zagreba, magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III - IV stupnja EMS. Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je početno kako je jačina potresa bila 2,7. Epicentar je bio 10 km od Zagreba na dubini od 5 kilometara.

 

"Kao da se nešto kratko zatreslo", rekao nam je građanin, dok nam je građanka navela kako nije bilo nimalo ugodno.

"Dobro je drmnulo"; "Osjetio podrhtavanje od 3 sekunde. Kao da je nešto prošlo pod zemljom...kao vlak", naveli su građani na stranici EMSC-a.

Policijska uprava zagrebačka kazala je za Večernji list kako nisu imali nikakve dojave o materijalnoj šteti ili ozlijeđivanju uzrokovanom današnjim potresom.

VIDEO: Vlada mijenja cijene: Evo koliko će koštati mljeveno meso, ulje, šećer...

 

Ključne riječi

Komentara 36

HU
Humbleandhonest
10:23 14.01.2023.

Sjever Zagreba je dosa treslo i trajalo je. Ružan osjećaj ponovo.

KA
kažemja
10:26 14.01.2023.

Malo je zatreslo i to je to .Nadam se da neće jače.Glupo mi je kad netko kaže ... dobro je zatreslo .Kako potres može biti dobar ? Ali što je tu je ,na takvom području živimo i ne možemo ništa promijeniti.

Avatar | spremno zidam |
| spremno zidam |
10:43 14.01.2023.

Zivim u Zagrebu skoro 60g. Potresi od 2-3 stupnja su u Zagrebu sasvim normalna stvar, bar 10-ak puta godisnje,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije