Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dmitrij Medvedev

Zabrinjavajuća izjava Putinovog suradnika: To je prilika da se izgradi otvorena Euroazija, od Lisabona do Vladivostoka

Ruski premijer Dmitrij Medvedev u jednodnevnom posjetu Srbiji
Foto: Predrag Milosavljevic
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.04.2022.
u 15:40

I dok zapadne zemlje pozivaju na nove oštrije sankcije zbog zločina koji su ih zgrozili i protjeruju ruske diplomate, ruski dužnosnici ponavljaju da je riječ o lažiranju u sklopu posvemašnje antiruske paranoje.

Optužbe zapadnih zemalja da su ruski vojnici počinili ratni zločin ubijanjem civila u Buči "monstruozna su krivotvorina" osmišljena kako bi se ocrnilo rusku vojsku, rekao je Kremlj u utorak.

Brojna tijela stanovnika pronađena su u Buči tijekom vikenda nakon povlačenja ruskih snaga prošli tjedan, a ukrajinske vlasti kažu da su dosad pronašle tijela 410 civila u područjima oko Kijeva, uključivo u Buči. 

- Jednostavno, to je dobro izrežiran - ali tragičan - show - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

- Svrha je te krivotvorine ocrniti rusku vojsku - ali to im neće uspjeti - rekao je.

- Ponovno pozivamo međunarodnu zajednicu: distancirajte se od emocionalne percepcije i mislite svojom glavom-  rekao je Peskov.

- Usporedite činjenice i shvatit ćete o kakvoj je monstruoznoj krivotvorini riječ - rekao je.

Ukrajina je optužila Rusiju za genocid, a američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je optužio ruskoga kolegu Vladimira Putina za ratni zločin i pozvao na suđenje.

Bidenovi komentari su neprihvatljivi i ne priliče lideru Sjedinjenih Država, kaže Kremlj.

Proizvodi zapadnih PR-ovaca

I dok zapadne zemlje pozivaju na nove oštrije sankcije zbog zločina koji su ih zgrozili i protjeruju ruske diplomate, ruski dužnosnici ponavljaju da je riječ o lažiranju u sklopu posvemašnje antiruske paranoje.

- Te su krivotvorine skuhali u ciničnoj imaginaciji ukrajinske propagande - rekao je Dmitrij Medvedev, nekadašnji predsjednik Rusije, a sada zamjenik predsjednika Ruskog vijeća sigurnosti.

 

Te su krivotvorine za velike svote skuhale zapadne PR agencije i "poslušne" nevladine organizacije, tvrdi Medvedev no ne podastire specifične dokaze.

Ukrajinske snage spremne su ubijati vlastite državljane kako bi ocrnile Rusiju, optužuje Medvedev.

On je u statusu na Telegramu napisao kako je ruski predsjednik Vladimir Putin čvrsto postavio cilj demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine. 

- To je cilj radi mira budućih generacija samih Ukrajinaca i prilike da se konačno izgradi otvorena Euroazija, od Lisabona do Vladivostoka - objavio je Medvedev. 

Rusko ministarstvo obrane tvrdi da ima dokaze o tome da je 72. Ukrajinski centar za psihološke operacije pomogao izvesti takvu propagandu u selu 23 kilometara udaljenom od Kijeva kao i u gradovima kao što su Sumi, Konotop i drugi.

Rusija te dokaze nije objavila, no optužuje zapadne medije za pretjeranu pristranost u praćenju rata u Ukrajini te tvrdi da ih ne zanima nimalo ruska zabrinutost zbog širenja NATO-a na istok.

- Zapad je kolektivno zatvorio oči i začepio uši i ne želi ništa čuti - tvrdi Peskov.

VIDEO Pronađeno najmanje 400 tijela civila, raste strah da Buča nije jedina: 'Ovo je doktrina antipartizanskog ratovanja'

Komentara 49

ČL
članak238
16:07 05.04.2022.

Ruska retorika neodoljivo podsjeća na retoriku naši najdražih "komšija"

MA
Marcos2
15:55 05.04.2022.

Ukrajinske snage spremne su ubijati vlastite državljane kako bi ocrnile Rusiju, optužuje Medvedev. —-WATF?

RO
ronyday
15:56 05.04.2022.

Ovaj je putlerov isprdak kao i svi oko njega i sve što govore prvenstveno je zato da spase svoje živote, tko se usudi protiv putlera zna št ga slijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije