Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike promjene

Britanci objavili kartu: Ukrajinci oslobodili velika područja, potisnuli Ruse do granice s Bjelorusijom

Karta objavljena u ponedjeljak
Foto: Twitter
1/2
05.04.2022.
u 09:36

Gotovo cijeli sjever Ukrajine je oslobođen, a na tom dijelu nalazi se i nuklearno postrojenje Černobil

Britansko ministarstvo obrane svakodnevno objavljuje karte stanja na ukrajinskom bojištu, a prema onoj koja je objavljena u ponedjeljak poslijepodne, vidljive su velike promjene.

Naime, Ukrajinci su oslobodili velika područja sjeverno i sjeveroistočno od Kijeva te potisnuli ruske snage prema granici s Bjelorusijom.

Gotovo cijeli sjever Ukrajine je oslobođen, a na tom dijelu nalazi se i nuklearno postrojenje Černobil. Borbe se još vode na dvama područjima uz bjelorusku granicu.

U odnosu na kartu od nedjelje, ucrtana su i oslobođena velika područja istočno od Kijeva.

Foto: Twitter

Komentara 59

Avatar Xydosadno
Xydosadno
10:10 05.04.2022.

Mogu samo ponoviti da ukoliko je istina da Ukrajina raspolaže dvanaestim po veličini svjetskim rezervama plina, za to se Rusi bore. Ukoliko je to brzo moguće aktivirati, pitanje koliko će EU u budućnosti trebati plin iz Rusije.

UG
ugota
10:47 05.04.2022.

rusi se ne povlace oni bjeze od straha od ukrajnske vojske ukrajinska vojska sve jaca i jaca pravda je na ukrajinskoj strani

ST
Stav
10:20 05.04.2022.

Kad su Britanci u pitanju poslovica kaže " ako se 2 ribe svađaju na dnu okeana Britanci su tu negdje u blizini".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije