Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usmrtio svoju djevojku

Zločin koji je zgrozio Hrvatsku: Mladić za ubojstvo maloljetnice dobio 25 godina zatvora!

Matej Šustek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
06.05.2019.
u 17:34

Matej Šustek (26) usmrtio je svoju djevojku Anu B. (17) u Koški nadomak Našica u jesen 2016

Na 25 godina zatvora nepravomoćno je osuđen Matej Šustek (26), koji je usmrtio svoju djevojku Anu B. (17), u Koški nadomak Našica u jesen 2016. Suđenje je na Županijskom sudu u Osijeku bilo zatvoreno za javnost.

– Proglašen je krivim da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva, i to dana 6. studenoga 2016. u blizini željezničkog kolodvora Koška, na štetu maloljetne. žrtve. Nakon što ju je teško ozlijedio, tako bespomoćnu ostavio ju je na navedenom mjestu, gdje je uslijed iskrvarenja umrla. Vijeće mu je izreklo za navedeno kazneno djelo kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 25 godina. Produljen mu je istražni zatvor koji može trajati do pravomoćnosti ove presude - izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.

Šusteku je suđenje počelo još prije dvije godine, ali je prekidano jer je upućen na psihijatrijsko vještačenje u Vrapče. Obrana mu je zvučala pomalo bizarno - tvrdio je kako ga je dan prije zločina "posjetio najbolji prijatelj Michael De Santa" I rekao kako treba eliminirati Anu B., s kojom je bio mjesec dana u vezi. Riječ je, inače, o liku iz videoigrice Grand Theft Auto.

Šustek je kobnoga dana pozvao Anu da se, kao i inače, nađu na željezničkom kolodvoru u Koški nadomak Našicama. Dok je stizao vlakom iz Našica, nesretna Ana nije ni slutila da će on ubrzo postati njezinim krvnikom. Odveo ju je na osamu kod obližnjeg silosa, uhvatio ju je, tereti se, za glavu te joj dvaput zario u vrat preklopni nož, oštrice 10,2 centimetara. Jedan je ubod prerezao arteriju, drugi dušnik i jednjak i život joj je već tada bio ozbiljno ugrožen.

Dok je trpjela teške fizičke i psihičke patnje, piše nadalje u optužnici, prestravljena je Ana pokušala pobjeći, no on ju je “hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem”. Zadao joj je tako još devet rana, od čega su četiri bile opasne za život. Kako bi je spriječio da pozove pomoć, iznosi optužba, uzeo joj je mobitel i takvu je bespomoćnu ostavio, a bilo je to oko 20 sati. Kiša je ljevala te noći.

Ana se naslonila na zid zgrade i iskrvarila. Beživotno tijelo našao je tek ujutro u 7 sati susjed. Matej i Ana u vezi su bili tek dva mjeseca. Matej je te večeri pričekao sljedeći vlak pa se vratio u Našice. Putem je kroz prozor vlaka bacio Anin mobitel.

Pokucao je prvo na vrata svoga prijatelja, do kojega je, inače, svratio i prije stravičnog ubojstva, oko 16 sati, i to kako bi se preodjenuo iz traperica u crnu trenirku koju je, opet, prije ostavio kod njega.

VIDEO Bizarne presude i kazne: Zbog rakije, isprošenih 10 kn, tračanja susjeda...

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar rubinet
rubinet
17:47 06.05.2019.

Malo je dobio. Treba ga poslati u Lepoglavu . Neka tamo sapuna leđa onim najžešćim zatvorenicima.

PR
predator57
18:33 06.05.2019.

Sramotno malo za zvjersko ubojstvo. Ako se dobro sjećam 88 uboda nožem. Naj manje 88 godina.

Avatar guten_tag
guten_tag
18:29 06.05.2019.

ovo moram prokomentirati. osuđen za ubojstvo maloljetnice na 25 godina zatvora. bandit, psihopat, višestruki silovatelj, osuđen u BiH i Srbiji i ubojica maloljetne djevojke zločinac Paravinja dobio 20 godina zatvora. tako sude tzv časni suci vrhovnog suda koji su dva puta poništavali presudu dugotrajnog zatvora za zlikovca Paravinju a onda oni presudili. zar to nije skandalozno, tragično, nehumano i krajnje bezobzirno prema žrtvama. podsjetio bih one koji ne znaju da je zločinac Paravinja poslije ubojstva maloljetne djevojke koju je povezao kamionom pobjegao u BiH i to na način da je kupio ronilačko odijelo i preplivao Savu. i onda suci kažu u poništavajućoj presudi da sa sigurnošću nije utvrđeno da je silovao ili pokušao silovati maloljetnu djevojku. tako suci sude i obrazlažu presudu zlikovcu koji je već dva puta osuđen za silovanje u Srbiji i BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije