Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisan ugovor

Za 15,8 mil. kn rekonstruirat će se sustav odvodnje u Županji

Ivica Plišić
Davor Puklavec/PIXSELL
17.02.2015.
u 15:31

Svečanosti potpisivanja Ugovora nazočio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina

Predstavnici županjskog komunalnog poduzeća Komunalac i izvođača radova danas su potpisali Ugovor za izvođenje radova proširenja i rekonstrukcije sustava odvodnje u Županji i obližnjem mjestu Štitar.

Radi se i projektu ukupne vrijednosti 15,8 milijuna kuna (bez PDV-a) koji je sastavni dio projekta ''Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture - aglomeracija Županja“. Ukupna vrijednost toga projekta iznosi 77 milijuna kuna (bez PDV-a) kojega EU sufinancira u iznosu od 73 posto.

- Cilj nam je po završetku ovog projekta povećati razinu priključenosti kućanstava na sustav odvodnje na barem 90 posto, a priključenost na vodoopskrbnu mrežu  na oko 95 posto, rekao je generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. Dodao je kako u vodno-komunalni sektoru Hrvatske vode planiraju utrošiti sva sredstva koja su im na raspolaganju iz EU fondova iz razdoblja 2007.-2013. Rekao je i kako su natječaji za Petrinju, Novu Gradišku i Viroviticu u tijeku, ali i da se pokreću i brojni projekti koji se ne financiraju iz europskih fondova.

Svečanosti potpisivanja Ugovora nazočio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je rekao kako ugovoreni radovi u Županji i Štitaru potvrđuju stav Vlade o ravnomjernom regionalnom razvoju svih dijelova Hrvatske. Rekao je i kako je promjena od 2013. godine da se puno više okrećemo EU fondovima.

- Kao resornog ministra izuzetno me veseli velik broj projekata u pripremi koji su već dostavljeni Hrvatskim vodama. Siguran sam da ćemo sve one obveze koje smo preuzeli sukladno direktivama i ulaskom u EU o osiguranju uvjete, i što se tiče i vodoopskrbe i odvodnje, u idućih desetak godina i realizirati - rekao je Jakovina.

>>Vodovod kreće s isključenjem vode ilegalnim korisnicima

>>Milijardu kuna za kanalizaciju i vodu iz fonda Europske unije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije