Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Nov slučaj zaraze u Koprivničko-križevačkoj županiji, riječ je o kontaktu pozitivne osobe

Ilustracije KBC Križine i osoblja
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
14.05.2020.
u 21:14

Vukovarsko-srijemska županija od danas je 'korona free' županija jer je izliječen posljednji zaraženi pacijent

Zabilježeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupno 2221 oboljelih od COVID-19 u Hrvatskoj. Hospitaliziranih je 146, a 1850 ljudi je ozdravilo. Broj smrtnih slučajeva je 94.

21:00 - Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije obavještava javnost kako su pristigli rezultati 134 testirana uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih u posljednjih 48 sati te je potvrđeno jedno novo oboljenje COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus iz opće populacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije je ukupno zabilježeno 88 oboljenja COVID -19 infekcijom. Izliječeno je 28 osoba, a 12 osoba starije životne dobi s teškim kroničnim bolestima je preminulo s korona virusom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi bolest COVID-19 bila pod nadzorom.

14:40 - Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od utorka su svi negativni, a na obradi su 64 uzorka poslanih na analizu u srijedu.

Ukupno je 118 zaraženih, 84 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2515 uzoraka.

S današnjim danom hospitalizirano je 6 pozitivnih pacijenta, 5 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja.

Ukupno je 25 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

14:15 - Zabilježeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Više pročitajte OVDJE.

13:52 - U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer su testirane 52 osobe. Svi pristigli nalazi su negativni, uključujući i onih desetak od prethodnog dana. Ukupno je testirano 2065 osoba. Tijekom dana bit će testirano oko 40 osoba. U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 2, 1 osoba je preminula. U Karlovačkoj županiji je izliječeno 27 osoba. Pod mjerama samoizolacije  nalaze se 3 osobe.
U karanteni Grabovac nalazi se 13 osoba, a tijekom dana očekuje se njihovo otpuštanje. Stožer Karlovačke županije već je 76 dana u funkciji,  a i dalje će ostati u stalnom kontaktu te o svim informacijama izvještavati javnost.

13:50 - U Zagrebu su evidentirana 3 nova slučaja zaraze koronavirusom. Dva od tri pozitivna povezana su s letom Frankfurt Zagreb. 

13:03 - Prema podacima iz županijskog stožera, u posljednja 24 sata nema novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji, na koronavirus pozitvno je još 17 osoba, a 54 osobe su ozdravile.

12:48 - Danas nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

I dalje su još četiri pacijenta sa zaraznom bolesti COVID19 na području županije dok su ostali ozdravili.

12:33 - Međimurska županija i dalje je županija bez zaraženih koronavirusom. - Nakon punih 30 dana bez novih slučajeva oboljelih osoba, Međimurje je i šesti dan "corona free" regija. Od utorka poslijepodne obavljeno je 69 testiranja, i ukupan broj testiranja iznosi sad iznosi 755 - navodi Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

12:28 -  Prema izviješću NZJZ – a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 292 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Od 292 obrađena testa 67 uzorka je sa otoka Brača. Uzorci za testiranje uzimaju se kontinuirano i šalju na daljnju obradu. Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je ukupno izliječeno 412 osoba. 40 osoba je hospitalizirano. 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 3 osobe nalaze se na respiratoru i to 2 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. 7 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko- dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom.

12:25 - U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su 2 novooboljele osobe od COVID-19. Jedan pozitivni nalaz pristigao je sinoć, jedan jutros, a u oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske. Dobra je vijest i da su, nakon dva uzastopna negativna nalaza, 2 osobe ozdravile. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

12:10 - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je potvrđeno da u Požeško-slavonskoj županiji imaju tri nova slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), budući da su bliske osobe jedne od dvije osobe koje su se vratile pozitivne s privremenog rada iz Švedske dobile pozitivne rezultate, što je ukupno 5 zaraženih na području županije.

Župan Alojz Tomašević naglasio je kako svi zajedno moramo nastojati pridržavati se mjera neovisno o njihovim popuštanjima. Također je apelirao na vlasnike kafića i objekata koji pružaju uslužne djelatnosti, da se pridržavaju zadanih mjera koje su potrebne za rad.

Video: Večernjakov online panel "Suživot zdravstva s novim koronavirusom"

12:09 - U zadnja 24 sata nastavljena su povoljna kretanja u vezi koronavirusa na području Osječko-baranjske županije. U laboratoriju KBC-a Osijek na virus COVID-19 testirano je 149 uzoraka i svi su bili negativni.

11:55 - Dvanaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije, nema novozaraženih osoba od koronavirusa javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

11:48 - Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 66 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19).

11:47 - Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je već 29. dan zaredom kako u županiji nema novooboljelih.

11:45  -  Na području Zagrebačke županije do četvrtk do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šesnaesti dan za redom nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 114 osoba, a četiri su preminule.

11:40 - Danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Vezano za pojavu zaraze u domu za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku epidemiološki izvidi još traju. Prema izvješćima Doma, nadzoru nadležnih službi, kontroli od strane Tima za provedbu upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te dnevnim očitovanjima, u Domu su se redovito provodile protuepidemijske mjere propisane od strane HZZJZ.

Nakon jučer pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma testirano je 40 osoba. 14 uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar su negativni, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuje. Tako da je s današnjim danom ukupan broj oboljelih ostao isti (91 osoba), a oporavilo se 77 osoba.

10:46 Nema novozaraženih osoba na području Zadarske županije, a broj ozdravljenih je i dalje 82. Do sada je testirano 2281 uzorak, a tijekom jučerašnjeg dana  51. Aktivni nadzor provodi se nad 34 kontakta, a samoizolacija je istekla za 3804 stanovnika.

10:30 Na području Krapinsko – zagorske županije već šesnaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravilo je još osam osoba – dvije iz Oroslavja te po jedna  iz Velikog Trgovišća, Zlatar Bistrice, Tuhlja, Jesenja, Bedekovčine i Pregrade.

Tako je ukupan broj ozdravljenih sada 116, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom  22. U samoizolaciji se nalazi 20 osoba. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka, od kojih je 22 negativno, dok se za 5 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testirano ukupno 2298 uzoraka, priopćio je Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije.

>> VIDEO Koronavirus ušao u šibenski Dom za starije i nemoćne

9:21  Od danas, 14. svibnja, Vukovarsko – srijemska županija je „korona free županija“. Naime, i posljednji od 40 oboljelih s područja županije od virusa COVID – 19 je izliječen. Prema podacima županijskog stožera civilne zaštite već 16 dana nema novooboljelih osoba od korona virusa.

U protekla 24 sata testirano je 39 osoba ili do sada ukupno 1589 osoba je testirano na području županije. COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, tijekom protekla 24 sata zaprimile su 45 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Foto: Branimir Bradarić

- Hvala svim stanovnicima na savjesnom ponašanju! I dalje budimo odgovorni te štitimo sebe i druge!, poručili su iz županijskog stožera. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar LindaXS76
LindaXS76
14:24 14.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.​​kis︆︅​​s​t​o​k​​.​c​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije