Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbijanski predsjednik

Vučić: Amerikanci prave jedan poseban blok unutar Europe, bit će moćan

Beograd: Aleksandar Vučić susreo se s EU povjerenikom za proširenje
Foto: A.K./ATAImages
1/4
26.03.2023.
u 13:09

Kako Ukrajina neće lako pobijediti u vojnom smislu, to je gotovo nemoguće, očekujem da će dobiti veliki zamah na europskom putu. Mislim da će biti donijete odluke o hitnom početku pregovora i hitnom ulasku u EU, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da će se u idućim mjesecima mijenjati dinamika odnosa s Europom, i da se želi nadati da će to biti u pozitivnom svjetlu.- Mislim da već u lipnju mora uslijediti, pošto Ukrajina neće lako pobijediti u vojnom smislu, to je gotovo nemoguće, očekujem da će dobiti veliki zamah na europskom putu. Mislim da će biti donijete odluke o hitnom početku pregovora i hitnom ulasku u EU. Amerikanci prave jedan blok unutar Europe, poseban blok koji će činiti Poljska, baltičke zemlje i Ukrajina. Imat ćete zemlje koje su veće od Francuske po broju stanovnika. Ako dodate tome i Rumunjsku, onda taj kvintet ili sekstet postaje najmoćniji u Europi, a pod direktnim je utjecajem Amerike. U samoj Europi dolazit će do promjene političke mape - ističe Vučić.

- Ali za nas postoje ograničavajući faktori, a to su sankcije Rusiji i Kosovo i Metohija. Mislim da će se u međuvremenu dogoditi još mnogo toga. Bidenov akt o smanjenju inflacije, koji je genijalan, čime su natjerali kompanije iz EU da se sele u Ameriku, oni će se sada dogovoriti s Europom da za europske zemlje to ne važi. Uzet će kompanije poput Volkswagena i radna mjesta. Dogovorit će se da to ne važi, ali da moraju provoditi mjere prema Kini kakve provodi i Amerika - rekao je Vučić, piše Kurir.

Video: Vučić 'šokirao' Hrvate: "Imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem..."

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
21:06 26.03.2023.

Jel može koja minuta u godini bez vašeg zemljaka vučiča? U kojoj ono valuti primate plaće?

FR
franjo
21:49 26.03.2023.

Ovaj je opasniji od babe Vange.

VA
vadis1
16:41 26.03.2023.

Vucic je pametan politicar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije