Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme će biti sunčanije, no neće se sasvim stabilizirati: Mogući su i pljuskovi s grmljavinom

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.04.2021.
u 19:19

U središnjoj će Hrvatskoj u srijedu zapuhati umjeren jugozapadnjak uz koji će dnevna temperatura zamjetno porasti. Međutim, jutro će biti svježije nego u utorak

Vrijeme će u nadolazećim danima biti sunčanije, no do petka se neće sasvim stabilizirati pa će biti povremene mjestimične kiše. Tijekom vikenda biti će pretežno sunčano, na Jadranu mnogima i ugodno toplo. 

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčanije i osjetno toplije nego prošlih dana. Povremena umjerena naoblaka, uglavnom od sredine dana, kada su mogući i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura od 17 do 19 °C, prognozira za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U središnjoj će Hrvatskoj prevladavati sunčano, a sredinom dana i poslijepodne velika je vjerojatnost kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak uz koji će dnevna temperatura zamjetno porasti - između 17 i 20 °C. Međutim, jutro će biti svježije nego u utorak uz moguću maglu. 

U gorju će biti djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu još sunčanije. Pritom je ujutro u gorju te u unutrašnjosti Istre po kotlinama mjestimice magla, moguće i slab mraz, a poslijepodne ponegdje jači razvoj oblaka praćen pljuskovima, koji su mogući i na riječkom području. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na moru južni vjetar i jugo. Najniža temperatura od 0 °C po kotlinama do 9 °C na otocima, a danju od 12 do 17 °C.

Prevladavajuće sunčano bit će u Dalmaciji, osobito na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti poslijepodne razvoj oblaka, vjerojatno uz lokalne pljuskove. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i jugo, a more malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura između 16 i 18 °C.

Podjednaka dnevna temperatura bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti djelomice sunčano. Uz više oblaka u prvom dijelu dana mogući su mjestimični pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar uz većinom malo valovito more.

U četvrtak će na kopnu porasti naoblaka, a uglavnom prema kraju dana padat će mjestimice kiša, a u gorju i osobito u unutrašnjosti Dalmacije već prijepodne. U petak slijedi razvedravanje, a u subotu pretežno sunčano vrijeme. Puhat će umjeren jugozapadnjak, od petka slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura zraka bit će osjetno viša nego početkom tjedna, ali će jutro u subotu opet biti svježije.

Na Jadranu u četvrtak slijedi jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje na jugu i obilnijim. Puhat će umjereno do jako jugo, uz nižu dnevnu temperaturu. Zatim postupno razvedravanje, najprije na sjeveru, a petak će na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još mjestimice biti kiše. Jugo će okrenuti na buru, a danju će biti toplije, prognozirao je Tomislav Kozarić.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar EtTore
EtTore
14:54 21.04.2021.

Sezona je ukinuta ovoga lita! Nista od varanja turista! Sadite kumpir po Velebitu, neradnici!

MO
montello
18:10 21.04.2021.

ocekuje nas lijep dan pahuljasti oblaci levant toplo je 17

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije