Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak: Ako nema novca za povećanje plaća, idemo na izbore

Reforma je u školama. Dio reforme, a to piše i u strategiji, je povećanje materijalnih prava profesora i učitelja i to je došlo sad na red - kazao je
15. listopada 2019. u 20:15 26 komentara 1611 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Štrajk prosvjetara sve više unosi nemir u vladajuću koaliciju. Veće plaće zatražili su HNS i Milan Bandić, a HDZ poručuje da je spreman za prijevremene izbore. S druge strane oporba najavljuje da već zna i datum.

Blaženka Divjak na Danima strukovnih nastavnika Štrajk učitelja Manipuliraju li HNS i Blaženka Divjak sindikatima?

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak za Dnevnik Nove TV kazao je kako je stav njegove stranke jasan.

- Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, nastavnike i profesore, idemo na izbore - poručio je.

Na pitanje kakav je njegov odnos s premijerom Plenkovićem i kako komuniciraju rekao je kako da 'nije rijetkost da komuniciraju direktno, a povremenom mailom'.

- Koga u ovoj zemlji zanima koliko često se dopisuje premijer s predsjednikom koalicijske stranke? Ono što je jako bitno, to je da sutra djeca u mojem gradu, Osijeku u Osječko-baranjskoj županiji idu u školu, a nemaju nastavu jer je štrajk i to moramo riješiti. Intenzitet komunikacije mislim da je stvarno nebitan - objašnjava Vrdoljak i dodaje kako već 'dvije godine traje jedan jedini veliki politički projekt Hrvatske narodne stranke, a to je reforma obrazovanja'

- Reforma je u školama. Dio reforme, a to piše i u strategiji, je povećanje materijalnih prava profesora i učitelja i to je došlo sad na red - kazao je.

Zastupnici traže od Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta Manhattan Oštar prema Vladi Bandić zaprijetio: Ili će se povećati plaće prosvjetarima ili više neće biti ove Vlade

Na pitanje zašto povećanje plaća nije išlo paralelno s reformom kaže kako je 'politički prioritet HNS-a šansa da Hrvatska bude uspješna zemlja' te da se reforma koju se čekalo 25 godina konačno dogodila u rujnu.

- Ako postoji bilo tko, tko misli potkopavati ijednu temu koja je naš politički prioritet, onda će to raditi bez nas - poručuje čelnik HNS-a.

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • rimac444:

    Vrdoljaku i njegvim bitangama je jasno da im je ovo posljednji šlep i sada se love za učitelje kao posljednju slamku spasa, a ulog je veliki, armija uhljeba, mafija sa državnim tvrtkama, državna sisa

  • Stojko:

    Ha ha, pa tko još vjeruje ovom đon obrazu.

  • navijeke:

    Vrdoljak stvarno misli da mu itko išta u Hrvatskoj vjeruje?! Što se izlaska iz koalicije tiče, već i vrapci na granama živkaju "nećeš razdjelniče". :)