Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogodine utrka za Guinnessovu knjigu

Vlasnik najskupljeg burgera: Od osam burgera po 1250 kuna samo dva pojeli stranci. Nova cijena će mu biti 2500 kn

Foto: Facebook
1/3
01.09.2022.
u 20:12

Burger se mora naručiti dan prije. Vodimo brigu da sve bude svježe, a sastojci su nezahvalni jer se brzo kvare, kaže vlasnik Kraken bara

Lani je to bio ljuti burger, vjerojatno najljući u Hrvatskoj, ove se godine vlasnik Kraken bara pobrinuo da se u Viru jede najskuplji burger na ovim prostorima, a dogodine je ambicija najskuplji jestivi burger na svijetu i Guinnessova knjiga rekorda.

– Najskuplji jestivi burger koji je ušao u Guinnessa, koliko znamo, stajao je 3500 eura. Mi ciljamo da naš bude barem jedan euro skuplji – kaže mladi vlasnik virskoga Kraken bara Ante Bašić i otkriva da će u tom burgeru biti japanske govedine, koja stoji više od tisuću eura po kilogramu, beluga kavijara, kojemu je cijena 6000 eura za kilogram, itd.

– U ponudi ćemo, naravno, imati i sadašnji burger od 1250 kuna, ali će mu cijena biti 2500 kuna. Sav prihod od toga burgera bit će namijenjen u humanitarne svrhe, u dogovoru s virskim udrugama koje se bave dobrotvornim radom. Vjerojatno će ići za ljetovanje obitelji koja si to ne može priuštiti ili nešto slično – kaže ambiciozni ugostitelj s Vira o čijem burgeru za 1250 kuna već danima bruji cijela regija.

Kušalo ga je, međutim, samo osmero gostiju. Deveti, bračni par koji će uz burger po astronomskoj cijeni proslaviti godišnjicu braka, najavio se za 10. rujna. Inače, samo su dva "Opulence burgera" (bogati burger, op. a.) prodana prije nego što su mediji pronijeli priču o burgeru od 1250 kuna, a sada već gosti u Kraken bar dolaze s "predumišljajem", znajući što traže.

Foto: Facebook Leo Nicolier

– Da, kažu da bi burger koji su vidjeli na televiziji. Inače, mora ga se naručiti dan prije. Vodimo brigu da sve bude svježe, a sastojci su prilično nezahvalni jer se brzo kvare. Inače, pljeskavica se sastoji od dva odležana, vrhunska steaka, brioche pecivo karamelizirano je smeđim šećerom, a u burger idu guščja jetra, umak grand marnier, karamelizirani luk u crnom vinu, rikola u stopostotnom balsamico octu, poseban sir odležan u pećini, cherry rajčice u vinaigrette umaku od mandarina i rep jastoga – ne krije mladi virski ugostitelj sastojke.

– Kušali su ga uglavnom domaći turisti, među osmero gostiju koji su naručili "Opulence burger" samo su dvoje bili stranci. Svi su u Kraken bar došli u društvu, ali većina nije (po)dijelila griz s pratnjom. 

>> VIDEO Mjere za uštedu na snazi u Njemačkoj: Određeno koliko je stupnjeva dozvoljeno za grijanje!

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Zavratnica
Zavratnica
20:25 01.09.2022.

Još i reklamu dobije na Večernjaku.

DU
Deleted user
21:26 01.09.2022.

Normalan obrazovan covjek nece se nikad uopce dovesti u situaciju da konzumira burger ( zadnji otpad od mesa) uz to da plati nerealnu cijenu! Na nasu srecu kad vlasnik toliko burgera proda Hrvatskoj Drzavi plati porez da svi dobijemo olaksice

DU
Deleted user
22:51 01.09.2022.

Triban dignit' nenamjenski kredit ili ući u "crveni" minus da bi' pojila običan burger? Taj burger liječi neizlječive bolesti, ili što ...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije