Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACIO GA IZ KLUBA

Vlasnik kluba iz Rijeke o nasilniku s Platka: 'Ogorčen sam i nemam riječi. On više nije naš član'

Mladen Kujundžić
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/11
01.02.2023.
u 14:08

Događaji s Platka, tijekom kojih su brutalno pretučene tri osobe, među kojima jedan pripadnik HGSS-a i jedna žena, ostavili su Hrvatsku u šoku. Trojica nasilnika, prvo su radila nerede automobilom na dnu staze, a zatim su prvo verbalno, a onda i fizički napali tri osobe. U napadu je teško ozlijeđen jedan pripadnik HGSS-a, muškarac koji mu je priskočio u pomoć, te jedna žena, koja je pokušala razdvojiti sudionike tučnjave. Vlasnik borilačkog kluba, čiji je bio član jedan od nasilnika s Platka, potvrdio nam je da je istog odmah izbacio, te da nije više njihov član kluba.

Ja jednostavno nemam riječi. U potpunosti sam ogorčen i bez teksta. Ne mogu vam to ni opisati kako se osjećam. Taj dečko je bio naš član i da sam do sada uočio bilo kakvog neprimjerenog ponašanja već bi ga i ranije izbacio iz kluba. Ovo je zaista sramotan događaj. Pretući bilo koga, pa još čovjeka koji spašava živote, pa ženu, ma bilo koga. Ja sam u profesionalnom sportu već dugi niz godina. Nikada nisam imao ma ni sličan incident. Ne znam što bih rekao - kaže nam Mladen Kujundžić vlasnik kluba Dynamite Gym iz Rijeke, čiji je član bio jedan od napadača s Platka.

Kujundžić je odmah reagirao i izbacio iz kluba dečka, čije je ponašanje, kako kaže do sada uvijek bilo primjereno. Navodi kako ne zna što mu je došlo, ali kako ga detalji ni ne zanimaju. 

'Meni je strašno da se sada zbog nečeg ovakvog moje ime poteže po crnim kronikama, stid me i zbog mene i moje obitelji. Mi to nismo zaslužili. Ja nemam nijednu mrlju na svom imenu tijekom dugogodišnje karijere', kaže nam vidno potresen Kujundžić. Dodaje kako se taj dečko nikada ne bi natjecao za njegov klub da je znao da je nasilan. 

'Dovoljna je sramota što su automobilom došli na skijalište, jer je to zabranjeno, sve ostalo nije uopće vrijedno nijednog komentara', zaključuje. 

Podsjetimo trojica mladića, MMA boraca, Luka Tiriel Abramović, Matej Krunić i Lovro Pavelić napali su pripadnika HGSS-a na Platku. Njemu su u pomoć priskočili muškarac i jedna žena i oboje su teško ozlijeđeni. 

Njih je policija zatekla na licu mjesta i pustila s tek prekršajnim prijavama, a BMW je vozio Lovro Pavelić i on je njegov vlasnik. Isti je auto osvanuo na oglasu na dan incidenta, javlja 24 sata.

Komentara 25

Avatar spremno zidam
spremno zidam
15:46 01.02.2023.

Ovdje ima posla za unutarnju kontrolu MUP-a... to su oni dečki što dodju sa crnim Audijima sa ZG registracijama i nasele im se u policijsku postaju dolje u Rijeci i rastave ih na sastavne dijelove dok ne iščeprkaju odgovorne za ovu sramotu. Za evidentno nanošenje teške tjelesne ozljede i to sa namjerom, kao što je ovdje slučaj, policija počinitelja obavezno privodi u lisicama istražnom sucu, koji u pravilu dosudjuje pritvor radi opasnosti zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja dijela, te bijega. Istovremeno policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu koje utvrdjue elemente kaznenog djela i posljedično podiže kaznenu prijavu. To su obavezni likovi. Dakle u ovom slučaju je procedura prekršena na način koji se može nazvati "grubim kršenjem". Dakle, unutarnja kontrola - dva crna Audija i par momaka - pravac Rijeka.

DU
Deleted user
15:25 01.02.2023.

Teška tjelesna ozljeda Članak 118. (1) Tko drugoga teško tjelesno ozlijedi ili mu teško naruši zdravlje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Osobito teška tjelesna ozljeda Članak 119. (1) Ako je kaznenim djelom iz člankam iz članka 116. stavka 1. i 2. tt i članka 118. stavka 1. ovoga Zakona tt doveden u opasnost život ozlijeđenog, ili je uništen ili trajno i u znatnoj mjeri oslabljen koji važan dio njegova tijela ili koji važan organ, ili je prouzročena trajna nesposobnost za rad ozlijeđenog, ili trajno i teško narušenje njegova zdravlja, trajna iznakaženost ili trajna nesposobnost za reprodukciju, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina. (2) Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka tt počini iz mržnje, prema članu obitelji ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje, invaliditeta ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina. (3) Tko neku od posljedica navedenih u stavku 1. ovoga članka tt prouzroči namjerno, kaznit će se kaznom zatvora od tri do dvanaest godina. Policija, je morala postupiti po Kaznenom zakonu a ne prekršajnom, tu nema nikakvog izgovora i komentara. Tko god da je od rukovditelja u policiji odlučio da se počinitelju u ovom događaju prijave po prekršajnom zakonu, mora odgovarati, ali mislim da je odlučujući faktor u ovom slučaju bio potpis AP.

SI
sinke12
14:47 01.02.2023.

I to je sad rješenje?!! Izbačen je iz kluba!! A pritvor, suđenje zbog nasilnog kaznenog djela, zatvorska kazna, nulta stopa na nasilje???!!! Di je to??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije