Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MMA borci

Mučni detalji napada na Platku: Pretukli djevojku i dvojicu muškaraca, među kojima je i HGSS-ovac

Foto: Čitatelj RI portala
1/12
01.02.2023.
u 09:21

Privedeni nasilnici već su pušteni iz pritvora, a njihove žrtve zadobile su teške tjelesne ozlijede. Jedan je HGSS-ovac zadobio potres mozga, te ozljedu vratne kralježnice, drugi muškarac, koji je pokušao pomoći, natučen je i ima slomljenu ruku, a djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima. Policija ne želi o detaljima mučnog incidenta jer je istraga u tijeku, a sve je zabilježila kamera. Snimka pomaže policiji u istrazi.

Prošlog je vikenda na Platku večer završila kaosom i divljačkim ponašanjem MMA boraca koji su divljali po stazi te pretukli dvojicu muškaraca i jednu djevojku. Svjedočanstvo o potresnim događanjima na Platku za Novi list iznio je jedan od gostiju X bara koji se zatekao na Platku. 

Prema riječima svjedoka, trojica mladića provela su poslijepodne u X baru, navečer su ispred bara vježbali na snijegu MMA tehniku hrvanja, nakon čega su malo poslije 20 sati BMW-om driftali na stazi u blizini baze HGSS-a. Zbog divljanja uskoro su automobilom zapeli u snijegu, pa su ga pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, ali neuspješno. 

Članovi HGSS-a također su nakon dugog dana boravili u X baru. Jedan od njih krenuo je na spavanje u bazu, a na putu su ga presreli mladić i djevojka koji su mu zapriječili prolaz i zahtijevali da motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega. Nakon što im je rekao da to ne može te da ide spavati, mladić ga je nokautirao te je HGSS-ovac ostao ležati bez svijesti. Jedan od gostiju bara koji je sve vidio potrčao je u pomoć te odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No to nije primirilo mladića koji se s njim počeo naguravati. Njemu su se ubrzo pridružila i druga dvojica mladića iz BMW-a. Muškarac koji je pritrčao u pomoć uskoro je također dobio snažan udarac u glavu te ostao ležati na tlu. Situacija je dodatno eskalirala jer se ozlijeđeni HGSS-ovac osvijestio te sjeo, no dobio je drugi udarac, ovog puta s leđa nogom u glavu. Nastala je strka jer pomagači nisu znali je li uopće živ. Pokušali su mu izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istodobno su muškarca koji je istrčao u pomoć iz X bara napali putnici iz BMW-a, prvo šakama, a zatim su ga ''cipelarili'' na podu.

U sve se uključila i jedna djevojka koja je pokušala pomoći zaustavljajući iživljavanje, ali je zaradila četiri udarca šakom u glavu i pala na pod. ''Mi smo borci. Znate vi tko smo'', nastavili su svoj bahati i sumanuti pohod mladići iz BMW-a. U međuvremenu je stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca te policija koja je odvela trojicu divljaka. 

Privedeni nasilnici već su pušteni iz pritvora, a HGSS-ovac koji je prvi bio na udaru zaradio je potres mozga, ozljedu vratne kralježnice i ne sjeća se događaja. 

Drugi pretučeni muškarac ima slomljenu ruku, a djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima. Postoji snimka događaja, koja traje oko 20 minuta, a policija je koristi za istragu. PU primorsko-goranska još nije detaljnije izvijestila o izgredu, a istraga je u tijeku. 

Komentara 96

VA
valides
09:44 01.02.2023.

Ako ovo nije pokušaj ubojstva onda ne znam što je ! Oni na slobodi ?!?!?!

SA
sargu123
09:39 01.02.2023.

Kad već ne žele objaviti imena i slike tih divljaka mogli bi bar objaviti ime onoga koji ih je pustio na slobodu.

Avatar anlaser
anlaser
09:53 01.02.2023.

Ljudi moji jeli to moguće , rekao bi Mladen Delić . Umjesto da zvjeri zadrže u kavezu, jer se tamo najbolje osjećaju ,oni ih puste ! Kakve institucije , kakva država ! Užas !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije