Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Volonteri poručili: Vlahušiću, naše životinje neće ići u splitski azil

Dubrovnik je s azilom u Splitu potpisao ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja i za svaku izdvoji gradskih 2500 kuna
25. listopada 2015. u 19:13 4 komentara 1903 prikaza
psi
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Stradunom je danas  odzvanjao lavež pasa, a okupljeni aktivisti za zaštitu prava životinja prosvjedom su poručili gradonačelniku Dubrovnika Andri Vlahušiću da najbogatiji grad u Hrvatskoj treba graditi svoj azil. Time su jasno dali do znanja što misle o odluci Grada da s azilom u Splitu, udaljenim 200 kilometara, potpiše ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja i za svaku iz gradske blagajne izdvoji 2500 kuna. Nakon posljednjeg obećanja volonterima Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, koji se godinama brinu o napuštenim životinjama, da gradnja novog azila počinje uskoro, Grad je odlučio dubrovačke životinje poslati u nepoznato.

Time je gradonačelnik još jednom prevario volontere koji već 15 godina rade posao Grada, ali i vijećnike koji su digli svoju ruku za proračun i gradnju azila. Umjesto toga, iz gradske blagajne plaćat će se privatni azil u kojem ionako nema mjesta za sve napuštene pse sa Žarkovice. Sa Straduna okupljeni aktivisti poručili su gradonačelniku Vlahušiću - ne damo dubrovačke životinje po cijenu vlastita života. Podršku Dubrovčanima dali su i volonteri iz Omiša, Makarske, Splita, Zagreba, ali i Michael i Anne Larson iz Švedske, koji u Dubrovnik već peti put dolaze samo zbog azila na Žarkovici. Zbog podrške volonterima u Dubrovnik je stigla i Chatarina iz Njemačke.

Prosvjed je iskorišten za potpisivanje peticije i prikupljanje poruka gradonačelniku, ali i pružanje potpore volonterima iz Velike Gorice, koji su isti dan prosvjedovali zbog ubijanja pasa u Skloništu za životinje Pokupsko Cerje.  

>> U sklonište udaljeno 200 kilometara odvedeni psi sa Žarkovice, volonteri kažu da su ukradeni

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • stomugromova:

  Imam ja bolju ideju.Pošaljite Vlahušića u azil.

 • berija:

  Vlahušiću, naše životinje neće ići u splitski azil? Ako sam dobro shvatio, u azil idu napuštene životinje. Dragi vlasnici životinja, onog trenutka kad ih napustite, nisu više vaše životinje, nego napuštene životinje. Kad krenete na skijanje, ostavljate "ljubimce" kojekuda pa ... prikaži još! ih, kao, tražite kad se vratite sa skijanja. Bit će vam par dana u splitskom azilu, gdje će biti uspavane. Laku noć.

 • Avatar plejer_as
  plejer_as:

  kad su pare u igri, onda je i ljubav jača... mislim to ...za kerove