Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POŽARA U SPLITU I OKOLICI

Počeo očevid u Tugarima, izuzeti tragovi poslani na vještačenje

Tugari, požar (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.07.2017.
u 13:56

Nakon što je obavljen očevid u Tugarima, obavlja se očevid i na drugim opožarenim površinama u Splitu i njegovoj okolici

Još uvijek nije poznato što je uzrok požara koji je u noći na nedjelju izbio u Tugarima, da bi se tijekom ponedjeljka proširio, ušavši i u nekoliko splitskih predgrađa.

Splitsko tužiteljstvo u srijedu je izvijestilo da su počeli s provođenjem očevida. Osim tužitelja, očevidu su nazočili i policajci, forenzičari, vještaci za požare i eksplozive te inspektori za zaštitu od požara. Pregledane su opožarene površine u Tugarima i dalekovodi, nakon čega su s mjesta događaja izuzeti korisni tragovi.

Tugari, požar (1)
1/14

Nadalje, od Hrvatskih šuma i Hrvatskog operatora prijenosnog sustava zatraženi su mjerodavni podaci te su tijekom očevida primljeni i pregledani podaci Hrvatskog operatora prijenosnog sustava.

Nakon što je obavljen očevid u Tugarima, obavlja se očevid i na drugim opožarenim površinama u Splitu i njegovoj okolici. Svi izuzeti tragovi su poslani na vještačenje, a iz  splitskog tužiteljstva poručuju da će o rezultatima vještačenja i očevida “ javnost biti pravodobno obaviještena”.

Tugari, požar (1)
1/38
Ključne riječi

Komentara 11

BO
bojuki1
14:17 20.07.2017.

19 požara u Zadarskoj županiji, 15 u Splitskoj, a u Šibenskoj županij 10ak požara, 90% požara buknulo u ponedjeljak po najgoroj buri kada ni kanaderi ne mogu letjeti i onda neka mi netko veli da požari nisu podmetnuti? Sad dolazizi ono najbolje, navodno je županijski vatrogasni zapovjednik za požara u okolici Splita već u 10:00 obavijestio Lozančića i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tucakovića o tome da treba dovesti vojsku na požarište jer postoji realna opasnost da požar dođe do Splita i mora prema Omišu(Studio4),no da su obavješteni ignorirali to mišljenje glavnog čovjeka s požarišta i nisu reagirali do 16:00. Ukoliko je to istina stvar postaje puno ozbiljnija, imamo podmetnute požare, sabotaže u sustavu i medijsko-oporbenu paljbu po državnom vrhu. Netko je imao u planu veliku tragediju i rušenje Plenkovića i predsjednice ovog ljeta. Plenkoviću ja pamtim Milanovićevo "mi ili oni", te obećanje o paklu HDZ-ovoj vladi. Te Milanovićeve izjave su duboko urezano u svakom tzv. ljevičaru koji dijeli Milanovićeve stavove i njegov svjetonazor i takvi Milanovićevi ljudi u sdp-u, državnim institucijama, represivnom aparatu, pravosuđu, medijima, ne spavaju. Milanović te njegove sluge Ranko Ostojić i Kotromanović sigurno se ne mire da su marginalizirani i bez moći, nije bez veze Kotromanović u društvu Milanovića dao nedavno izjavu " vratit će se laste s tisuću momaka". Nešto se kuha, a HDZ-ov vrh odnosno Plenković ne vidi dalje od svog nosa.

Avatar Jana
Jana
14:27 20.07.2017.

Smijenite LOZANČIĆA i Tucakovcića !!! Što se tiče očevida završiti će kao i sa kukastim križem . Sve je ovo bilo namješteno. Jadan narod dobro da nema ljudskih žrtava ali flora i fauna su gotove.

BA
balance
14:36 20.07.2017.

Garant oni koji su iscrtali svastiku opet bili u akciji po nalogu centrale.Proleteri su to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije