Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVORIO I O PREDSJEDNICI

Plenković o situaciji s Krstičevićem: Dokle će ovo trajati? Dokle god hoćemo

Andrej Plenković
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
20.07.2017.
u 12:53

– Što se tiče ostavke ministra Krstičevića, ja i dalje odbijam bilo kakvu odluku o ostavci – čvrst je u svom stavu premijer Plenković

Nakon sjednice Vlade, javnosti se obratio premijer Andrej Plenković te ponovio kako ne prihvaća odluku ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

– Što se tiče ostavke ministra Krstičevića, ja i dalje odbijam bilo kakvu odluku o ostavci. Njegova reakcija o premještanju vojske u Split bila je maestralna. Upravo onakva kako predviđa Strategija – zaključio je Plenković.

Andrej Plenković
1/5

Na novinarsko pitanje o izjavi predsjednice Grabar-Kitarović o reakciji vojske i mogućem sukobu Vlade i nje, Plenković je rekao kako ovo nije sukob i da on nije pogriješio u opisivanju požara.

– Nemamo što tu puno raščišćavati. Svatko radi svoj posao. Ona je izrazila želju da se uputi u situaciju. Vidjeli smo kakva je situacija i idemo se dalje pripremati za obranu od požara. Ovo nije sukob, niti sam ja pogriješio u opisivanju požara. Dokle će ovo trajati? Dokle god hoćemo – zaključio je premijer o slučaju ministra Krstičevića i reakciji predsjednice Grabar-Kitarović.

Andrej Plenković
1/17

– Još jednom izražavamo suosjećanje i žaljenje nad posljedicama požara. Proteklih dana je župan Boban proglasio elementarnu nepogodu. Naći ćemo sredstva kako bismo pomogli oštećenima. Želim istaknuti zahvalu svima, vatrogascima, vojsci, navijačima Torcide. Također, želim se zahvaliti pripadnicima vatrogasnih postrojbi iz drugih dijelova Hrvatske. Nadam se da ćemo izići iz ove situacije u kojoj ipak nije bilo izravnih ljudskih žrtava i nikakvih izgaranja strateških i važnih ustanova. Zahvaljujem i potpredsjedniku Vlade i ministru Krstičeviću, ministru Božinoviću, gospodinu Lozančiću, županu, gradonačelniku, pripadnicima svih službi – rekao je Plenković.

Andrej Plenković
1/1

– Što se tiče Agrokora, vidjeli ste prezentaciju koju je predstavila Martina Dalić. Smatram da je, kako vrijeme odlazi, sve jasnije da je odluka koju smo donijeli o Agrokoru bila pozitivna. Sve loše smo spriječili, do financijskog i gospodarskog tsunamija nije došlo. Vjerujem da ćemo u sljedećih godinu dana nastaviti ovim putem koji će, vjerujem, dovesti do opstanka i održivosti – poručio je premijer.

Komentara 89

BO
bojuki1
13:20 20.07.2017.

Plenkoviću, zašto štitiš Milanovića i njegove kadrove Lozančića i Tucakovića?Predsjednica se najbolje postavila i jedina vidjela u čemu je problem i reagirala te zbog toga doživjela teške medijske napade. Navodno je županijski vatrogasni zapovjednik za požara u okolici Splita većć u 10:00 obavijestio Lozančića i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Tucakovića o tome da treba dovesti vojsku na požarište jer postoji realna opasnost da požar dođe do Splita i mora prema Omišu(Studio4),no da su obavješteni ignorirali to mišljenje glavnog čovjeka s požarišta i nisu reagirali do 16:00. Ukoliko je to istina stvar postaje puno ozbiljnija,te se otvara pitanje kaznene odgovornosti,priželjkivanja katastrofe i tragedije,ili,u najmanju ruku,potpune nesposobnosti i nedoraslosti tako važnim dužnostima. Predsjedničina reakcija je bila više nego primjerena i njezina izjava se nije odnosila na Krstičevića kako neki medijiji spinaju već na sustav u kojem odgovorni danas i sam priznaju da su krivo informirali državni vrh. Sve je jasno, a Plenković neka i dalje štiti sdp kadrove Lozančića, Tucakovića i ostale u sustavu koji su pokazali teški šlamperaj i amaterizam.

ST
stefj
13:44 20.07.2017.

U svemu ovome na kraju je vidljivo da su najviše pogriješili SDP-ovi kardovi (Lozančić i Tucaković), a i mediji i Plenković pokušavaju prebaciti krivicu na druge (vladu, predsjednicu, vatrogasce...)... Jasno mi je pisanje medija, jasan mi je stav Ostojića, ali mi nikako nije jasan Plenković. Imali smo 4 godine devastacije svega i državnog i privatnog za vrijeme Milanovića, uz istovremeno rekordno zaduživanje. Rasturena je civilna zaštita, vatrogascima nije održavana oprema, čak je i šumama ukinuta preventivna zaštita pa sad imamo gusjenice u Slavoniji... I o tom se sad šuti? Da li radi HNS-a koji je sad dio koalicije? Ili se misli nastaviti isto, pa ne bi bilo dobro sad napadati jer bi se netko mogao sjetiti povući paralelu'

Avatar southman
southman
13:14 20.07.2017.

Džaba medijima pokušavati iskonstruirati aferu u državnom vrhu, Plenković nije Krstičević, on se ne zalijeće i ne reagira afektino i to najviše smeta tiskovinama koji bezuspješno pokušavaju navući ga na tanak led. Nije on Milanović kojemu je bilo dovoljno staviti mikrofon pod nos i onda bi on pričao o svemu i svačemu i suvislo a jkoš više nesuvislo, pa čak i do razine čistog laprdanja !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije