Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS STANOVNIŠTVA

Više od 1,5 milijun građana se samopopisalo do 15h

Šibenik: Popisivači započeli s terenskim popisivanjem stanovništva
Dusko Jaramaz/PIXSELL
27.09.2021.
u 16:54

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine karakterističan je po tome da je u potpunosti digitalan odnosno "bez papira" i odvija se u dvije faze

Kasno večeras istječe mogućnost da se građani samostalno popišu u sklopu prve faze Popisa stanovništva, a do 15 sati tu je mogućnost iskoristilo više do 1,5 milijuna građana.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), najviše je samopopisanih u Gradu Zagrebu - 56,2 posto, slijedi Primorsko-goranska s 44,87 posto te Zagrebačka županija s 40,23 posto, a najmanji je udio samopopisanih u Ličko-senjskoj županiji - 21,06 posto.

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine karakterističan je po tome da je u potpunosti digitalan odnosno "bez papira" i odvija se u dvije faze - prva je samostalno popisivanje građana, a od sutra kreće druga faza odnosno izlazak popisivača na teren i traje do 17. listopada.

VIDEO: Kako prepoznati popisivače stanovništva ?

Zadnji dan za samostalno popisivanje putem portala e-Građani trebao je biti jučer, no uslijed velikog interesa u večernjim je satima došlo do preopterećenosti sustava i njegovog otežanog rada zbog čega je samostalno popisivanje omogućeno još danas do 23.59 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije