Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Davidu Komšiću

Otac: Zar je trudnoća razlog da se nekog ubije?

David Komšić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
15.02.2018.
u 17:35

Branitelj Davida Komšića svjedokinjama je postavljao pitanja o intimnom životu ubijene djevojke što je iživciralo Kristinine roditelje

Mučno je i danas bilo u sudnici zagrebačkog Županijskog suda u kojoj su se isprepletale suze svjedokinje, tete Davida Komšića, s bijesom roditelja ubijene Kristine Krupljan. A sve se događalo tijekom iskaza svjedoka, rodbinski povezanih s Davidom Komšićem, optuženim da je bivšu trudnu djevojku lani u veljači ubio s 88 uboda nožem, motiviran osvetom i ljubomorom.

Sestra odbila svjedočiti

Na klupu za svjedoke jučer je sjelo pet svjedokinja, s time da je Iva Komšić, sestra Davida Komšića, uzela blagodat te nije htjela svjedočiti. Nakon nje iskazivale su dvije njezine sestrične i dvije tete, a sve su govorile o vezi između Davida i Kristine te onome što se događalo u noći ubojstva 22. veljače prošle godine.

No Kristinine roditelje najviše su iživcirala pitanja koja je Veljko Miljević, branitelj Davida Komšića, postavljao svjedokinjama. Miljević je svjedokinje ispitivao o detaljima iz intimnog života ubijene djevojke, a revoltiran setom pitanja na istu temu, Kristinin otac u jednom je trenutku u sudnici bijesno dobacio Miljeviću: – Što je razlog da se nekog ubije to što je trudan!?

Kada ga je sutkinja Sanja Mazalin upozorila da u sudnici ne smije dobacivati, Kristinin otac ispod glasa je rekao:

– Ne mogu to više slušati!

U svojem iskazu Ljubica Marjanović, jedna od Komšićevih teta, imala je potrebu kazati da je Kristina Krupljan lažno prijavljivala Komšića policiji. Upitana da to objasni, kazala je da je Kristina zvala policiju jer joj se Komšić nije htio javljati na mobitel, a tvrdila je i da je djevojka sama sebi grebala lice te nakon toga tvrdila da joj je to Komšić učinio.

Antonija Perić, druga Komšićeva teta, rasplakala se tijekom svojeg iskaza i kazala je da je veza između Davida i Kristine u početku bila dobra, no da su zbog ljubomore počeli problemi. – Bila je to velika ljubav. Govorili smo im da prekinu ako ne mogu zajedno. No oni bi se ujutro posvadili, a navečer mirili – opisala je svjedokinja vezu koja je iz velike ljubavi prerasla u teško i brutalno ubojstvo.

‘Pokušavamo im pomoći’

U iskazu je za svojeg nećaka kazala da je dobro dijete iako mu škola baš nije išla.

– Nije on baš takav monstrum kakvim ga se prikazuje. Ne znam kako mi kao obitelj uopće još funkcioniramo. Znam da je obitelji Krupljan teško, ali vjerujte i nama je. Pokušavamo pomoći Kristininoj mami koliko možemo – kroz suze je kazala A. Perić.

Komentara 52

Avatar 123456
123456
11:39 15.02.2018.

ubio je majku im nerođeno dijete! Zašto mu se ne sudi za dvostruko svirepo ubojstvo s umišljajem iz najnižih pobuda?! Eheeeej hrvatsko sudstvo - vi ste gori od svih tih ubojica i razbojnika zajedno!

ME
medved12
11:05 15.02.2018.

nega on riga u buksi narednih 40 god

DU
Deleted user
11:21 15.02.2018.

Čemu uopće takvo suosjećanje prema ubojici. 40 godina strogog zatvora i gotovo. Malo ga dečki u zatvoru budu uboli moga ali to je ništa u odnosu sto je on napravio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije