Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo K. Krupljan

Detalji iz optužnice: Komšić je krvavih ruku sjeo u auto i vrištao

David Komšić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
17.12.2017.
u 22:19

David Komšić (20), prema optužnici, Kristinu Krupljan (19) ubio je na izrazito okrutan način i to iz bezobzirne osvete

Oni su se voljeli, no nisu mogli zajedno. Tako su svjedoci, mahom rodbina i bliski prijatelji opisivali turbulentni odnos između Davida Komšića (20) i Kristine Krupljan (19). Mladenačka ljubav koja je počela još u osnovnoškolskim klupama krvavo je okončana 22. veljače u 21.30 kada je Komšić, kako ga se tereti, na izrazito okrutan način i iz bezobzirne osvete ubio Kristinu Krupljan.

Burne svađe

On bi sutra iz Remetinca trebao biti doveden na zagrebački Županijski sud, gdje se treba održati pripremno ročište. A na tom ročištu raspravljat će se o detaljima iz optužnice koja je rekonstruirala zadnje trenutke života nesretne djevojke, ali i vezu dvoje mladih ljudi koja je bila, barem po iskazivanju svjedoka, prepuna burnih svađa i nasilja. Komšić se tereti da je Kristini Krupljan zadao 73 ubodne i 15 reznih rana nožem. Rezao ju je po glavi i tijelu, a čak 40 puta, precizno su utvrdili sudski vještaci, nesretnu je djevojku ubo u vrat. Sve se dogodilo u njezinu automobilu. Prema optužnici, motiv takve svireposti bilo je to što je Kristina Krupljan rekla Komšiću da je njihova veza gotova te da je ona u vezi s drugim muškarcem s kojim je i trudna. Prije ubojstva njih dvoje bili su na večeri, a nakon što su se dovezli pred Kristinin stan, Komšić ju je divljački napao. Nož je imao kod sebe. Kako su iskazivali svjedoci ispitani u istrazi, nosio ga je sa sobom kako bi se obranio.

David Komšić
1/8

– Nosio je nož sa sobom jer su mu prijetili Cigani iz kvarta iz meni nepoznatog razloga – svjedočio je u istrazi Armend Rexhepi.

On je sa svojim bratom Arjanom te Filipom Filipovićem prošli tjedan optužen da je oštetio vozilo Kristine Krupljan. Zbilo se to u studenome 2016., a s trojicom mladića tada je bio i Komšić. Mladići su vozilom presreli vozilo Kristine Krupljan, a Komšić ju je vrijeđao, razbio joj je retrovizor... Događaj je to koji je prethodio ubojstvu i jedan od onih koje je Kristina Krupljan prijavila policiji, no poslije je prijavu povukla. Njezine prijateljice, koje su saslušane tijekom istrage, iskazivale su da je Komšić Kristinu znao i udariti, a jedan se takav događaj zbio pred crkvom u svibnju 2015. kada joj je raskrvario nos. Pričajući o toj vezi, Kristinine prijateljice istražiteljima su kazale kako je David bio posesivan te da se ljutio na svakog tko je samo pogledao Kristinu. S druge strane, njegovi prijatelji iskazivali su da je Kristina bila ljubomorna i posesivna, a govoreći o uništavanju njezina vozila, tvrdili su da te noći nisu oni pratili nju, već ona njih. Kojoj će skupini svjedoka sud više vjerovati, vidjet će se tijekom predstojećeg suđenja, tijekom kojeg će svoju stranu priče ispričati i Komšić.

Branio se šutnjom

U istrazi se branio šutnjom, no nakon što je ubio bivšu djevojku, nazvao je svoju rođakinju i njezina dečka tražeći da dođu po njega.

– Oko 21 sat David je nazvao i plačnim mi glasom rekao da dođem po njega na Ferenščicu. Kada sam došao po njega, stajao je na cesti. Vrištao je i plakao, bio je blijed. Bio je odjeven u traperice, crnu majicu i crnu kožnu jaknu. Kada je sjeo u auto, tresao se i vrištao, bio je sav krvav, imao je krvi po rukama. Bio je mrak pa nisam mogao vidjeti detalje. Odvezao sam ga kod sebe doma, a po ulasku u stan, odmah je otišao u kupaonicu. Tamo je skinuo majicu, jaknu i hlače koje je ostavio na podu. Dao sam mu svoju majicu i trenirku, a tada je otišao iz stana. Njegovu sam odjeću stavio u vrećicu te sam je odnio u obližnji kontejner. Ruke su mi bile krvave kad sam je digao s poda – svjedočio je Antonio T.

Svjedok je kazao da je zatim otišao do Davidove kuće, gdje je vidio Davida kako stoji na dvorištu i povraća, a nakon nekog vremena Komšić je otišao s ocem na policiju, gdje je i zadržan zbog sumnje da je ubio Kristinu. Prema nalazima vještaka nije umrla trenutno, jer je na rukama imala obrambene ozljede, što upućuje na to da se pokušala obraniti od Komšićeva divljačkog nasrtaja na nju. U tome, nažalost, nije uspjela, kao što nisu uspjele ni zabrane približavanja Kristini Krupljan koje je Komšiću izricao sud. Nisu ga spriječile, kako je optužen, da počini jedno od najbrutalnijih ubojstva u Hrvatskoj posljednjih godina.

Komentara 16

DA
darkofu
22:38 17.12.2017.

40 godina za monstruma a pomagačima po 20 godina bez ikakvog prijevremenog puštanja

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
22:45 17.12.2017.

Za ovakve psihopate 40 godina je premalo, ali ako će mu suditi sutkinja Šupe mogao bi biti oslobođen i dobiti odštetu jer mu je Kristina uprljala auto krvlju...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:29 17.12.2017.

Ruke su mi bile krave kad sam je digao s poda – svjedočio je Antonio T. krave?nesposobni novinari!ovog monstruma treba osudit na 40 godina zatvora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije