Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za medije

Vidović-Krišto: Tražimo od Vlade precizan izvještaj za što je u Srbu potrošeno 100 tisuća kuna

Zagreb: Domovinski pokret o koaliciji HDZ-a i SDSS-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.07.2020.
u 14:44

- Uopće je nedopustivo održavanje ovakve proslave, da se slavi pokolj nad vlastitim narodom. To je odvratno i shizofreno - tvrdi Vidović-Krišto

U vremenu kada se državni proračun teško puni, kada velike, za sustav relevantne tvrtke smanjuju plaće svojim zaposlenicima, kada ljudi dobivaju otkaze, kada ne znamo gdje će se zaustaviti pad standarda, hrvatska Vlada financira skup kojim se slavi genocidni pokolj nad Hrvatima u Borićevcu i u okolnim mjestima. I to sa 100 tisuća kuna - kazala je na današnjoj konferenciji za medije u Saboru zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto

- Uopće je nedopustivo održavanje ovakve proslave, da se slavi pokolj nad vlastitim narodom. To je odvratno i shizofreno. Pogotovo uzmete li u obzir da su na taj dan, među ostalim, ubijeni svi članovi jedne obitelji, obitelji Ivezić, 24-ero djece, žena, staraca i ostalih. No, ta se proslava jučer ipak dogodila, a hrvatska ju je Vlada financirala sa 100 tisuća kuna našeg novca, novca hrvatskih poreznih obveznika - dodala je Vidović Krišto te nastavila da kao saborska zastupnica i kao klub zastupnika Domovinskog pokreta u ime hrvatskih poreznih obveznika traži od premijera Vlade Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića precizni izvještaj, odnosno prikaz na što se točno jučer u Srbu potrošilo 100 tisuća kuna. 

- Vlada odgovara Saboru i zato tražimo detaljnu specifikaciju troškova na što se jučer potrošila svaka lipa od izdvojenih 100 tisuća kuna iz hrvatskog državnog proračuna - naglasila je Vidović-Krišto. 

Čelnik saboskog Kluba Domovinskog pokreta Milan Vrkljan podsjetio je kako je u Borićevcu cijelo selo ubijeno ili spaljeno, da su sve zemljišne knjige uništene te da se do danas nije uspjela napraviti rekonstrukcija tih knjiga.

Komentara 60

AM
Ante_Matic
15:21 27.07.2020.

Lijepa, pametna i zna kako mediji funkcioniraju. Konačno Hrvati imaju što slušati i čitati.

Avatar OPG
OPG
02:47 28.07.2020.

Bijedno, jeftino i glupo na ovakvim temama skupljati politicke poene. Od Karoline sam ocekivao vise nego od Pernara, Bulja, Zekanovica...

IV
ivan97
17:04 27.07.2020.

Psiho, ali jedva čekam da se "dohvate" ona i Peović u Saboru. To će biti Cosby show!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije