Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki požar

VIDEO Trenutak eksplozije na Krimskom mostu: Razoren simbol okupacije

Foto: Twitter
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.10.2022.
u 09:36

Objavljene su fotografije koje prikazuju požar koji je zahvatio najmanje dva željeznička vagona na mostu kao i stup crnog dima. Svjedoci kažu da se eksplozija čula kilometrima daleko te da se dogodila danas oko 6 sati ujutro dok je vlak prelazio  most, no još nije poznat uzrok.

Omraženi simbol okupacije južnog dijela Ukrajine, Krimski most, koji povezuje ovaj poluotok s Rusijom, gori, a sada su se pojavile i snimke trenutka eksplozije. 

Objavljene su fotografije koje prikazuju požar koji je zahvatio najmanje dva željeznička vagona na mostu kao i stup crnog dima. Svjedoci kažu da se eksplozija čula kilometrima daleko te da se dogodila danas oko 6 sati ujutro dok je vlak prelazio  most, no još nije poznat uzrok.

Također, na fotografija se vidi da je srušen i dio cestovnog mosta koji je važna logistička ruta za opskrbu ruske snage na Krimu kao i južni dio Ukrajine koji je pod okupacijom.

Agencija Reuters prenijela je izvješća ukrajinskih medija koji tvrde da se na mostu dogodila eksplozija u otprilike 6 sati ujutro, a na snimkama objavljenim na Twitteru vidi se kako gore brojni vagoni s gorivom na željezničkom dijelu mosta, dok je dio cestovnog mosta teško oštećen.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskoga Mihajlo Podolnjak objavio je nakon eksplozije znakovitu poruku na Twitteru - napisao je: "Krim, most, početak. Sve nelegalno se mora uništiti, eve ukradeno mora se vratiti Ukrajini, sve okupirano od strane Rusije mora biti istjerano"

Reuters nije mogao nezavisno potvrditi ta izvješća i snimke.

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je Kerčki most 2018. nakon što je Rusija anektirala Krim 2014., koji je ranije bio pod upravom Ukrajine, što je dovelo do uvođenja sankcija i pogoršanja odnosa sa zapadom.

Rusija je u rujnu najavila aneksiju pokrajina Doneck, Luhansk, Herson i Zaporižja nakon što je održala referendume, za koje Kijev i zapad smatraju da nisu nelegitimni i da su održani pod prijetnjom.

 

Ključne riječi

Komentara 45

DL
Dvanaest__legija
10:17 08.10.2022.

Sada će morati izaći iz traktora i plivati nazad u majčicu Rusiju!

LU
lucio2
10:20 08.10.2022.

Izvanredno. Udri po grabežljivcima! Okupator nema šanse protiv ovako odlučne zemlje.

HR
hrza
11:03 08.10.2022.

Cuveni film cigani lete u nebo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije