Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez struje

VIDEO Apokaliptične scene: Oluja bjesnila u Čazmi, a ljudi su bježali u zaklon

Foto: Dario Kovačić
1/29
15.09.2022.
u 22:52

Ukoliko ste na sigurnom, vaše fotografije i snimke nevremena šaljite nam na dojavi@vecernji.net

Jako nevrijeme popraćeno grmljavinom pogodilo je danas poslijepodne dijelove Hrvatske, a na pojedinim područjima padala je i tuča. 

Snažne oborine zabilježene su i u Čazmi, gdje je Župaijski centar 112 Bjelovar zaprimio više dojava građana. Kako je istaknulo Ravnateljstvo policije, velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata te jednoj osnovnoj školi u Čazmi. 

Na društvenim mrežama građani su objavili kako je izgledalo nevrijeme, a građani koji su se u tom trenutku našli na otvorenom u nevjerici su promatrali apokaliptične scene koje su se događale pred njima. 

U prodavaonici trgovine Tedi došlo je do velike poplave, a ulazna vrata u trgovinu su se razbila. Također, na ulicama Čazme razbacane su razbijene tegle od cvijeća i crijepovi, a na nekoliko mjesta padala su i stabla. 

Naime, ministri Tomo Medved i Ivan Paladina ranije su se zaputili u Čazmu, a kasnije će im se pridružiti i ministrica Marija Vučković. Župan Marko Marušić će ih dočekati, a nakon sastanka obići se područja stradalih u nevremenu. 

Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom, a župan je kazao kako struje možda neće biti danima. 

- Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima, kazao je za Dnevnik.hr.

''Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice'', ranije je upozorio i Hrvatski Telekom.

O velikom nevremenu izvijestio je i DVD Bizovac kod Osijeka. 

''Danas popodne oko 16h naselja općine Bizovac pogodilo je snažno nevrijeme. Uslijed snažnog vjetra i kiše primamo dojavu centra 112 o više oštećenih krovova i palog drveća. U 17.33 izlazimo na intervenciju sa 3 vozila i 20 vatrogasaca te uz pomoć općine, mještana i lokalnih poduzetnika i gospodarstvenika krećemo u žurnu sanaciju oštećenih objekata. Kako vrijeme odmiče mi imamo sve više intervencija ali ih uspješno rješavamo. Hvala vam svima koji ste nam pomogli da što prije sanirao oštećenja i omogućimo našim mještanima mirnu noć'', napisali su.

Virovitičko-podravska županija na svom je Facebooku napisala kako se ovakvo nevrijeme ''ne pamti''.

''Levinovac, Hum, Hum Varoš, Donja Bukovica, Brezik kod Nove Bukovice, Veliki Rastovac... Ne pamti se ovakvo nevrijeme koje je rušilo stabla, dizalo krovove, „razbacivalo košnice“... Prava fronta s obilnom kišom nam dolazi u petak i subotu....'', napisali su. 

>>Ukoliko ste na sigurnom, vaše fotografije i snimke nevremena šaljite nam na dojavi@vecernji.net

>> VIDEO Jako nevrijeme stiglo u Zagreb

Ključne riječi

Komentara 5

PR
prokurator
21:48 15.09.2022.

Hrvati masovno sprdaju klimatske promjene, nakon 9 mjeseci suše valjda je normalno da oluja čupa krovove i kiša prodire u kuće...

LI
liliZG
19:17 15.09.2022.

ministri ne bi trebali tam iči osim ako ne donose krov sa sobom ili misle zasukati rukave i pomoći ljudima čistiti .

PS
psicocat
19:02 15.09.2022.

Gadno je bilo nisam snimao spašavao što se spasiti da

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije