Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN METEOALARM

VIDEO Grubišno Polje poharala tuča, u Čazmi zbog oštećenja dalekovoda nestalo struje, oluja rušila kamione s prikolicama...

Nevrijeme
Foto: Oto Dvoržak/MUP
1/19
15.09.2022.
u 17:01

Narančasto upozorenje upaljeno je za zagrebačku, gospićku te riječku regiju zbog jakog vjetra, mjestimice obilne kiše i mogućih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je prognozirao kako će vrijeme biti promjenljivo i nestabilno uz moguću kišu i pljuskove s grmljavinom, a najavljena promjena vremena je stigla. Jako nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom već je zahvatilo područje Zagreba, no ono se očekuje i u drugim dijelovima zemlje. 

Kako nam je javio čitatelj Oto Dvoržak iz Grubišnog Polja pored Daruvara, nevrijeme s tučom pogodilo je taj kraj. Čitatelj je poslao fotografije i snimku. Prema podacima Ravnateljstva civilne zaštite, nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom u Grubišnom Polju uzrokovalo je materijalnu štetu na objektima i vozilima.

U mjestu Bolfan, kako nam javlja čitatelj, na podravskoj magistrali srušeno je veliko stablo te su se stvorile velike kolone. Stablo je ubrzo otklonjeno s ceste. 

Županijski centar 112 Bjelovar u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Nevrijeme
1/8

Kako ističu, velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Ministri Tomo Medved i Ivan Paladina zaputili su se u Čazmu. Pridružit će im se kasnije i ministrica Marija Vučković. Župan Marko Marušić dočekat će ih ispred gradske uprave u Čazmi. Potom će imati kratki sastanak te otići u obilazak područja stradalih u jakom nevremenu.

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu

Kako je ranije najavljeno, lokalno su vjerojatni i obilni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na udare ponegdje u gorju i olujan, a u Dalmaciji i jako jugo. 

Također, upaljen je žuti ili narančasti meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatskoj. Narančasto upozorenje upaljeno je za zagrebačku, gospićku te riječku regiju zbog jakog vjetra, mjestimice obilne kiše i mogućih izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

- Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - navodi DHMZ. 

Foto: DHMZ

Na nadolazeće nevrijeme, na području Zagreba i Zagrebačke županije, upozorio je svoje korisnike i Hrvatski Telekom. 

- Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice - naveli su.

Vrijeme sutra

Sutra, u petak, očekuje se pretežno oblačno i kišovito vrijeme te osjetno osvježenje u unutrašnjosti. Moguća je lokalno obilna oborina uz mogućnost i izraženog grmljavinskog nevremena, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 16 i 22 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C, a na Jadranu od 23 na sjevernom do 28 °C na južnom dijelu.

Foto: DHMZ

Za cijelu je Hrvatsku za sutra postavljeno upozorenje, a narančasto su označene karlovačka, gospićka, riječka, splitska, kninska i dubrovačka regija. 

Komentara 4

AD
admzaq
18:41 15.09.2022.

Eto ti ga sada na. Danima najavljivali prognozu i prema njoj je danas trebalo biti bez padalina u Grubišnom Polju, a ono poharala tuča. Ubuduće nemojte danima najavljivati nešto za što ni sami niste sigurni.

PM
p.milovic.1
18:43 15.09.2022.

Žurne službe i vatrogasci

LO
Lojzek1967
18:12 15.09.2022.

Pa Medved, Paladina & c, nisu napravili ništa na područjima pogođenom potresom, a neće ni sada pa bi bilo dobro da ih žitelji Čazme i gdje god se pojave dočekaju s " posranom metlom"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije