Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve žešći sukobi

VIDEO Eksplozije na cjevovodu amonijaka u Ukrajini: Pljušte optužbe između Moskve i Kijeva

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
07.06.2023.
u 07:12

I kao i kod rušenja brane u Novoj Kahovki, i ovaj puta jedni optužuju druge

Tijekom noći došlo je do eksplozije na cjevovodu amonijaka u Harkovskoj oblasti nedaleko naselja Masjutovka oko kojega se već nekoliko tjedana vode borbe. I kao i kod rušenja brane u Novoj Kahovki, i ovaj puta jedni optužuju druge. Prema ruskoj verziji, to su učinili Ukrajinci jer je funkcioniranje cjevovoda kojim se amonijak dovodi prema Europi bio jedan od preduvjeta da se dopusti odvoz ukrajinskog žita prema Crnom moru iz Odese. Isto tvrde kako im se to vratilo jer je vjetar puhao prema njihovim položajima pa je amonijak ubio bar jednog vojnika.

VIDEO: Eksplozije na cjevovodu amonijaka u Harkovskoj oblasti ( Izvor: Telegram )

S druge strane se tvrdi kako su cjevovod granatirali sami Rusi potvrđujući kako je njegovo funkcioniranje ključ za dogovor o žitu.

VEZANI ČLANCI:

Riječ je o najduljem takvom cjevovodu u svijetu s 2.470 km koji ide iz Togliattija u Rusiji pa do crnomorskih luka. Zatvoren je od početka invazije. Oleg Sinehubov, guverner te ukrajinske oblasti tvrdio je kako nema curenja, no video koji je navodno napravljen dronom na licu mjesta to opovrgava.

GALERIJA Satelitske snimke otkrivaju razmjere katastrofe na jugu Ukrajine: Kuće i zgrade pod vodom

Rat u Ukrajini
1/14

Komentara 27

KO
komšikanac
07:42 07.06.2023.

kad rusi pri povlačenju dignu u zrak i NE zaporožje, hoće li se itko tome čuditi nakon jučerašnjeg zločinačkog dizanja brane kod Hersona i izazivanja humanitarne i ekološke katastrofe, sve s ciljem da odgode na 15 dana ofenzivu UA vojske?! rusija provodi taktiku spaljene zemlje, kad vide da nešto ne mogu zadržati, onda to potpuno unište, djeluju kao rak unutar organizma!

DU
Deleted user
07:41 07.06.2023.

Potezi očajnika sa strane ruskog agresora suočenih sa novim porazima 🔜🚜

FJ
fiat justitia
07:57 07.06.2023.

ruski zločinački pothvati protiv civila u Ukrajini više nikoga niti malo ne čude. pitanje je samo što će sljedeće pokušati uništiti? nuklearku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije