Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZARANJE KLJUČNE BRANE

FOTO Satelitske snimke otkrivaju razmjere katastrofe na jugu Ukrajine: Kuće i zgrade pod vodom

Ukrajina
Foto: Reuters/Pixsell
1/14
07.06.2023.
u 06:42

Maxar Technologies objavio je satelitske snimke između Nove Kahovke i Dnjeprovskog zaljeva jugozapadno od grada Hersona, koje pokazuju brojne poplavljene gradove i sela

Tisuće ljudi evakuira se nizvodno od velike brane koja se srušila u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi 80 gradova i sela moglo biti poplavljeno nakon rušenja brane u Novoj Kahovki. Brana Kahovka, nizvodno od golemog rezervoara, ključna je za regiju. Opskrbljuje vodom poljoprivrednike i stanovnike, kao i nuklearnu elektranu Zaporižja. To je također vitalni kanal koji vodi vodu južno do Krima koji je okupirala Rusija. Ukrajinske i ruske snage međusobno se optužuju za razaranje brane.

Video: Satelitske snimke otkrivaju kako srušena brana u Hersonu izgleda sada, a kako je izgleda prije

Maxar Technologies objavio je satelitske snimke između Nove Kahovke i Dnjeprovskog zaljeva jugozapadno od grada Hersona, koje pokazuju brojne poplavljene gradove i sela. "Brana Nova Kakhovka i hidroelektrana uvelike su uništene, malo je objekata ostalo", rekao je Maxar u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

Satelitske slike pokazuju kuće i zgrade u vodi, od kojih se mnogima vide samo krovovi, a voda je poplavila, parkove, zemlju i infrastrukturu.

GALERIJA: Razmjeri katastrofe nakon razaranja brane u Hersonu

Ukrajina
1/19

 

Komentara 37

DU
Deleted user
06:51 07.06.2023.

Potezi očajnika sa strane ruskog agresora suočenih sa novim porazima 🔜🚜

Avatar OFA N AFO
OFA N AFO
12:01 07.06.2023.

"Naše trupe su prešle iz obrane u ofenzivu u smjeru Bakhmuta. Tijekom prošlog dana, napredovali smo u različitim dijelovima smjera Bakhmuta od 200 do 1100 metara. Neprijatelj je na ovom pravcu prešao u defanzivu, pokušavajući zadržati svoje položaje.", - Malyar

Avatar vedro jutro
vedro jutro
11:50 07.06.2023.

"Dana 31. svibnja ruska je vlada donijela uredbu koja propisuju da se ne istražuju nesreće u opasnim proizvodnim postrojenjima i nesreće hidrauličkih građevina koje su se dogodile kao rezultat neprijateljstava i sabotaže do siječnja 2028." 6 dana kasnije rusi suu digli u zrak branu Kahovka. treba li nekome nešto pojašnjavati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije