Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazovite 0609005

Pokažimo još jednom složnost, ne samo vatrogasaca, nego svih građana Hrvatske

Foto: Facebook
1/8
22.11.2017.
u 15:34

'Pokažimo za kraj godine još jednu složnost, ne samo vatrogasaca, nego svih građana Hrvatske', poručuje vatrogaskinja Jasmina Kadija.

Oni su tu za nas svakoga dana tijekom cijele godine, a sada je vrijeme da i mi njima pomognemo. Vatrogasci, koje često nazivamo našim herojima, pozivaju sve da se pridruže Humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama. Utrku već peti puta za redom organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvetski Kraljevec, a cilj je pomoći Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi - HULL.

Zašto baš njima i kako je sve krenulo ispričala nam je Jasmina Kadija, prva žena vatrogasac u zagrebačkoj profesionalnoj postrojbi i žena godine po časopisu Elle. 

'Utrka je nastala po uzoru na utrku na Novom Zelandu gdje skupljaju za njihovu udrugu vezanu uz borbu protiv leukemije i limfoma, a njihova pak po uzoru na utrku u Seattleu gdje se skupljaju donacije za isti cilj', ispričala nam je Jasmina Kadija i dodala da se tada upitala zašto se skuplja baš za leukemiju. 

'Malo sam istraživala i naišla na američko istraživanje prema kojem vatrogasci imaju 15-ak posto veću šansu obolijevanja od leukemije. Taj rak je tihi ubojica, kad kao vatrogasac ulazite u prostor vi stavite izolacijsku masku i zaštitnu uniformu, ali niste hermetički zatvoreni i udišete čestice', objasnila je Kadija. Dodala je da su vatrogasci dodatno ugroženi zbog plastike i drugih materijala koji su još štetniji kada gore, a koji preko kože i zraka prodiru u vatrogasce. 

1/29

Dodajmo tome i podatak da u Hrvatskoj otprilike četiri osobe dnevno obole od jednog od oblika raka krvi.

'Mi smo ove godine puno pomagali i to ćemo i dalje činiti, a sada tražimo druge da nam se priključe u pomaganju drugima', rekla je Jasmina Kadija i svima još jednom uputila poziv.

'Pokažimo za kraj godine još jednu složnost, ne samo vatrogasaca, nego svih građana Hrvatske.'

Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama održat će se 2. prosinca 2017. godine, s početkom u 10:00 sati, u poslovnoj zgradi VMD-a, Strojarska 20, Zagreb. U sklopu akcije organiziran je i Humanitarni sat plesa, otvoreni treninzi na stubama prema zagrebačkoj tržnici Dolac te info štandovi na Dolcu i Cvjetnom trgu.

Vatrogasci Vas pozivaju da im pomognete u njihovoj humanitarnoj akciji za koju im je dodijeljen humanitarni telefonski broj 0609005, pri čemu donirate 6,25 kn (PDV uključen).

HUMANITARNI RAČUN DRUŠTVA ZA DONACIJE U SKLOPU HUMANITARNE AKCIJE:

DVD Sesvetski Kraljevec, Željeznička 13, 10361 S.Kraljevec
IBAN:HR9623600001502193895
Model: ostavite prazno
Poziv na broj: 193
Opis plaćanja: 193 - Humanitarna vatrogasna utrka


Komentara 1

DU
Deleted user
07:04 27.11.2017.

Na vašu veliku žalost neka vam plate oni koji su počistiti Hrvatsku! Ostali nemaju novca da zovu 0600, jer to stoji jedan kruh naš svagdašnji! Do toga su nas dotjerali! A kad se zapali neka i izgori! Po Dalmaciji se palilo da bi bilo više građevinskog zemljišta! Na žalost, neki ljudi idu preko mrtvih ne bi li zaradili novac, jer to je njihov Bog! Samo lova! I vlastitu bi majku prodali za svog Boga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije