Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KIŠNOG PROLJEĆA

Vakula otkrio kakvo bi ljeto moglo biti: Ne bi me iznenadilo da na mjestima bude više oborina

Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
17.05.2023.
u 17:06

Osim kratkoročne prognoze, Vakula je u studiju i najavio što bi nas moglo očekivati ovog ljeta, a stanje, kao ni idućih dana, ne obećava.

Poznati meteorolog Zoran Vakula gostovao je ove srijede u studiju Večernjeg TV gdje je najavio kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana, uslijed jakih poplava koje su pogodile više regija u Hrvatskoj. Nakon Gračaca i Obrovca, poplavljena je i Hrvatska Kostajnica zbog izijevanja rijeke Une, a nekoliko područja u Zagorju i Varaždinskoj županiji također je pod vodom. 

Osim kratkoročne prognoze, Vakula je u studiju i najavio što bi nas moglo očekivati ovog ljeta, a stanje, kao ni idućih dana, ne obećava.

- Iako je teško iz ove perspektive zamisliti, prognoze za ljeto su prilično postojanje i daju prilično veliku vjerojatnost za iznadprosječne temperature, no to ne znači da će svi mjeseci, pa ne čak ni svi tjedni u tim mjesecima, biti iznadprosječni ili stabilni. Što se tiče tih oborina, dodatno je problem što nakon ovakvog proljeća s ovako obilnom oborinom i prije ili kasnije voda mora isparavati pa ponovno može doći do oborina - poručio je Vakula.

VEZANI ČLANCI:

- Ne bi me iznenadilo da ovo ljeto na mnogim mjestima u Hrvatskoj bude više oborina, ali ne očekujem dugotrajnija kišna razdoblja poput ovog proljetnog. Jer ova voda koja je ispunila tla, mora se i isparavati. Bit će učestaliji ljetni pljuskovi uobičajeni za ovo doba godine - zaključio je meteorolog.

Zagreb: Meteorolog Zoran Vakula
1/24

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec4.0
05:36 18.05.2023.

Kaj nije taj lik najavio izvanprosječno toplo i suho proljeće???

TI
tiohum
18:38 17.05.2023.

Vakula ne može pogoditi kakvo je bilo jučer vrijeme, a kamoli sutra...

ZE
zeljko44
09:39 18.05.2023.

Neznam kakav to Ugovor ima taj Vidovnjak sa Vecernjim Listom Niti jedan Meteorologa koji svoj Posao obavlja profesionalno i odgovoeno nece davati prognoze za iducih par mjeseci. Prognoze sae daju za najvise 14 dana ali nikako vise. Zemlja nam jee puna Vidovnjaka,Molitvenjaka itd. a ljudi sa znanjem bjeze van Fino!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije