Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Uz cestu Vinkovci-Rokovci pronađeni ubijeni psi, na njivi kod Cerića teško ranjena kujica

Dva psa izbačena su iz automobila u vrećama za smeće, ranjena kujica ležala je uz šaku hrane koju joj je netko ostavio
03. ožujka 2020. u 20:35 7 komentara 13683 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/5

I njih troje postali su dio statistike pasa ubijenih iz vatrenog oružja, dio statistike ubojstava za koja nitko neće odgovarati. Iako nisu krivi što su ostavljeni, upravo zbog toga platili su svojim životima. Pronađeni su u samo 24 sata, uz cestu Vinkovci-Rokovci i na njivi između Cerića i Starih Jankovaca.

Psi odbačeni uz cestu Vinkovci-Rokovci nisu bili živi kad su pronađeni u vrećama, odbačeni kao smeće. Na njihovim tijelima vidljive su rane od vatrenog oružja. Netko ih je samo izbacio iz automobila i produljio dalje. I kao i bezbroj puta do sada, nitko ništa nije vidio i nitko ništa ne zna. Dojava o malenoj kujica na njivi između Cerića i Starih Jankovaca stigla je volonterima. Prije nego su se uspjeli organizirati kako da joj pomognu, netko je već pucao u nju. Bila je još živa kad ju je pronašao komunalni redar. Iako ju je odmah odveo u veterinarsku ambulantu, više joj nisu mogli pomoći.

 | Autor : Privatni album Foto: Privatni album

– Imala je samo šest, sedam kilograma, bila je uplašenu i u bolovima. Napravljen je rtg, nije joj bilo spasa. Angel se zvala, nije otišla bez imena i sama – napisala je volonterka u svojoj objavi na društvenim mrežama. Pozvana je i policija, a volonteri kažu – sve je to djelo lovaca. Ubijaju po cestama, na rubu šuma, a već i po selima hodaju s puškom u rukama. Kako im stati na kraj, jer i kad ima svjedoka nitko ništa ne želi reći. Mogu li se nadati da će ovaj put netko prepoznati pse, da će netko otkriti što im se dogodilo?

Na sve ovo lovačka društva i dalje će zatvarati oči, tvrditi da oni tu ništa ne mogu, prebacivati sve na krivolovce. A koga briga jesu li ih ubili lovci ili krivolovci, koga briga jesu li se možda taj dan ustali na lijevu nogu pa su im i psi smetali? Sve njih, ali i sve nas, trebalo bi biti briga samo jedno – ubojstvo psa kazneno je djelo za koje je određena i kazna zatvora do jedne godine. No, kako provesti zakon u zemlji u kojoj i neki dužnosnici, kao vijećnik Gradskog vijeća Valpova, za rješavanje problema napuštenih životinja predlaže – pušku.

Kazneno djelo Na šumskoj cesti, u blizini Valpova, iz vatrenog oružja smaknuta dva psa Nema odgovora Ni nakon pet mjeseci ne zna se tko je kod Šestanovca ubio kujicu i štene
zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Avatar duje912
  duje912:

  vidim da se na zadnje noge dižu udruge i ljubitelji pasa...a niko se ne pita što sa hrpom opasnih lutalica koje se ponekad gradom kreču u čoporu i predstavljaju opasnost za djecu koja idu u školu!!!

 • prokurator:

  tako je to, kada smo postali panični od komaraca, imigranata, masona, vanzemaljaca, pasa i mačaka. samo od sebe nismo, a mi smo sebi najveća opasnost.

 • Rijalda:

  Pa jel ima kakvog zakona u ovoj drzavi!??? On je lovac i to mu daje za pravo da ubije sto god hoce! Ode i ja u lovce al necu pucati u pse!