Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Ustrijeljena tri psića, preživjela je jedino Mrvica

Četiri psića uvijek spremna na igru živjela su u blizini Spomen-doma Ovčara. No nepoznata je osoba ustrijelila Čupka, Buhu i Pahuljicu
23. srpnja 2018. u 20:35 2 komentara 843 prikaza
pas Mrvica
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/3

Kakva osoba morate biti da pucate u malene i nedužne psiće koji nikome ništa nažao ne bi učinili? Ubio je tri psića, a četvrti je pukom srećom ostao živ, ali će morati na operaciju – kaže nam umirovljeni pukovnik HV-a Ivan Lukić koji već godinama kao volonter radi u Spomen-domu Ovčara.

Pas u autu Upozorenje Pet minuta u vrućem autu dovoljno je da pas doživi toplinski udar

Dodaje kako je kod Spomen-doma sredinom srpnja primijetio četiri malena štenca koje je netko odbacio. Bili su zapušteni, neuhranjeni i prepuni buha, ali zaigrani. Osigurao im je vodu i počeo ih hraniti u neposrednoj blizini tako da su vrlo brzo postali zaštitni znak toga područja. Prema izgledu dobili su i imena – Čupko, Pahuljica, Buha i Mrvica.

 | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

– Kada god sam dolazio, čim bih ih pozvao dotrčali bi do mene na igru i maženje. Vrlo brzo bismo ih i udomili jer su neki posjetitelji već pitali za njih – kaže Lukić. Nažalost, nakon nekoliko dana psići se na Lukićeve pozive nisu odazivali. Dan kasnije tri psića pronašao je u blizini Spomen-doma ubijene iz neposredne blizine. Pojavila se samo Mrvica koja je bila teško ranjena i sva krvava.

prijatelji životinja Za napuštanje životinje kazna 30.000 kuna, a za držanje psa bez mikročipa 6.000

– Ova tri mališana ubijena su iz neposredne blizine vjerojatno lovačkom puškom. Jasno su se mogli vidjeti tragovi sačme. Vjerojatno ih je ta “osoba” pozvala, a kako su se oni naviknuli na ljude i nisu se bojali, prišli su joj. Tada je brutalno pucala u njih. Tijela tri ubijena psića bila su jedno do drugoga, a jedino se Mrvica spasila – pojašnjava Lukić.

 | Autor : Privatni album/MailOnline Foto: Privatni album/MailOnline

Odmah je o svemu obavijestio i policiju koja je napravila uviđaj i sada traže počinitelja. Po Mrvicu je ubrzo došla Donna Kovačev iz veterinarske ambulante Anubis Klub, koja je preuzela brigu o njoj. Kaže kako mora na operaciju te da će joj rep biti amputiran dok će se još vidjeti što će biti sa njezinom stražnjom nogom punom ozljeda i krvi.

– Mrvica je unatoč teškim ozljedama puna života. Jede, pije, mazi se… Hoda na lijevoj nozi. Čim joj pružim ruku, dođe i legne na nju. Imala je svega 1,6 kg kada sam je uzela – kaže Kovačev.

kinologija Kad uhvate, ne puštaju samo tako
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • kelab:

    Svasta baulja ovom zemljom. Necovjek!

  • Kiosiono_Gulaptme:

    Još jedno srce vatreno. Doduše, ovaj put je strast usmjerena na gašenje psećih života, a ne na paljenje baklji i ratničke pokliče...