Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iživljavanje kod Vukovara

Ustrijeljena tri psića, preživjela je jedino Mrvica

pas Mrvica
Foto: Branimir Bradarić
1/3
23.07.2018.
u 20:35

Četiri psića uvijek spremna na igru živjela su u blizini Spomen-doma Ovčara. No nepoznata je osoba ustrijelila Čupka, Buhu i Pahuljicu

Kakva osoba morate biti da pucate u malene i nedužne psiće koji nikome ništa nažao ne bi učinili? Ubio je tri psića, a četvrti je pukom srećom ostao živ, ali će morati na operaciju – kaže nam umirovljeni pukovnik HV-a Ivan Lukić koji već godinama kao volonter radi u Spomen-domu Ovčara.

Dodaje kako je kod Spomen-doma sredinom srpnja primijetio četiri malena štenca koje je netko odbacio. Bili su zapušteni, neuhranjeni i prepuni buha, ali zaigrani. Osigurao im je vodu i počeo ih hraniti u neposrednoj blizini tako da su vrlo brzo postali zaštitni znak toga područja. Prema izgledu dobili su i imena – Čupko, Pahuljica, Buha i Mrvica.

Foto: Privatni album/MailOnline

– Kada god sam dolazio, čim bih ih pozvao dotrčali bi do mene na igru i maženje. Vrlo brzo bismo ih i udomili jer su neki posjetitelji već pitali za njih – kaže Lukić. Nažalost, nakon nekoliko dana psići se na Lukićeve pozive nisu odazivali. Dan kasnije tri psića pronašao je u blizini Spomen-doma ubijene iz neposredne blizine. Pojavila se samo Mrvica koja je bila teško ranjena i sva krvava.

– Ova tri mališana ubijena su iz neposredne blizine vjerojatno lovačkom puškom. Jasno su se mogli vidjeti tragovi sačme. Vjerojatno ih je ta “osoba” pozvala, a kako su se oni naviknuli na ljude i nisu se bojali, prišli su joj. Tada je brutalno pucala u njih. Tijela tri ubijena psića bila su jedno do drugoga, a jedino se Mrvica spasila – pojašnjava Lukić.

Foto: Privatni album/MailOnline

Odmah je o svemu obavijestio i policiju koja je napravila uviđaj i sada traže počinitelja. Po Mrvicu je ubrzo došla Donna Kovačev iz veterinarske ambulante Anubis Klub, koja je preuzela brigu o njoj. Kaže kako mora na operaciju te da će joj rep biti amputiran dok će se još vidjeti što će biti sa njezinom stražnjom nogom punom ozljeda i krvi.

– Mrvica je unatoč teškim ozljedama puna života. Jede, pije, mazi se… Hoda na lijevoj nozi. Čim joj pružim ruku, dođe i legne na nju. Imala je svega 1,6 kg kada sam je uzela – kaže Kovačev.

Komentara 2

KE
kelab
21:57 23.07.2018.

Svasta baulja ovom zemljom. Necovjek!

KG
Kiosiono_Gulaptme
07:59 24.07.2018.

Još jedno srce vatreno. Doduše, ovaj put je strast usmjerena na gašenje psećih života, a ne na paljenje baklji i ratničke pokliče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije