Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mons. Želimir Puljić

Ustoličenje mons. Puljića za zadarskog nabiskupa 24. travnja

puljic
Arhiva VL
23.03.2010.
u 15:34

Mons. Puljić posjetio je i katedralu sv. Stošije gdje se pomolio na grobu svog prethodnika Ivana Prenđe. Također je obišao niz ustanova Zadarske nadbiskupije.

ZADAR - Ustoličenje novoimenovanoga zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića održat će se 24. travnja u katedrali sv. Stošije u tom gradu, piše u današnjem priopćenju Tiskovnog ureda Nadbiskupije zadarske. Imenovani nadbiskup Puljić, navodi se, danas je posjetio članove Odbora za svoje ustoličenje predvođene predsjednikom odbora don Milivojem Bolobanićem, inače trenutačnim dijacezanskim upraviteljem nadbiskupije.

U priopćenju se još navodi da su upravitelj Nadbiskupije zadarske don Milivoj Bolobanić, njezin ekonom don Srećko Petrov i kancelar don Josip Lenkić pratili mons. Puljića u pohodu ustanova Zadarske nadbiskupije i to ureda Ordinarijata, Svećeničkog doma, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. te kompleksa novog Nadbiskupskog doma koji se gradi. Mons. Puljić, navodi se, posjetio je i katedralu sv. Stošije gdje se pomolio na grobu svog prethodnika Ivana Prenđe.

Drugo priopćenje Tiskovnog ureda Nadbiskupije zadarske prenosimo u cijelosti:

"Povod nadbiskupovu dolasku bio je susret mons. Puljića s članovima odbora za proslavu ustoličenja novoga zadarskog nadbiskupa koje će se održati u subotu 24. travnja u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati. Članovi odbora koji su bili i na susretu s mons. Puljićem u dvorani Ordinarijata su: predsjednik odbora don Milivoj Bolobanić te članovi svećenici: mons. Ivan Mustać, Josip Lenkić, Srećko Petrov, Marino Ninčević, mr. o. Jozo Milanović, mr. Dario Tičić, fra Diego Deklić, djelatnici Ordinarijata Ines Grbić, Livio Marijan, Tamara Šužberić te dirigent Katedralnog zbora sv. Stošije Žan Morović.

Mons. Puljić zahvalio je članovima odbora na pripremi programa proslave nadbiskupova ustoličenja koje će biti popraćeno prigodnim programom uoči ustoličenja. U srijedu 21. travnja održava se mjesečni susret svećenika Zadarske nadbiskupije na kojem će mons. Puljić predvoditi misno slavlje u zajedništvu s povjerenim mu prezbiterijem. Na toj će misi mons. Puljić propovijedati i na rekolekciji će svećenicima uputiti prigodnu pastirsku riječ. U srijedu 21. travnja u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar počinje svečana akademija na kojoj će se duhovno kulturnim programom novom zadarskom nadbiskupu prigodnim umjetničkim sadržajem predstaviti duhovna, povijesna i kulturna baština Zadarske nadbiskupije.

U četvrtak 22. travnja u katedrali sv. Stošije u Zadru održat će se Bdjenje za duhovna zvanja. Dogovorena je i priprema popratnih sadržaja proslave ustoličenja novog nadbiskupa, poput tiskanja liturgijskog vodiča, spomen-sličica i ostale tehničko-organizacijske potrebe".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije