Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Obilaznica u Omišu će rasteretiti možda i najgušći dio Jadranske magistrale

Sjednica  Vlade RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
09.03.2023.
u 14:31

Ovotjedna sjednica Vlade održava se istoga dana kada je obilježeno i spajanje mosta iznad Stona, dijelom projekta omiške obilaznice koji je u tijeku

Ovoga četvrtka održala se sjednica Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, s početkom u 14 sati. Ovotjedna sjednica Vlade održava se istoga dana kada je obilježeno i spajanje mosta iznad Omiša, dijelom projekta omiške obilaznice koji je u tijeku. Tom prigodom most je posjetio i premijer Andrej Plenković zajedno sa suradnicima.

Vlada je tako danas raspravljala o konačnom prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a odlučuje se i o osnivanju Stručnog savjeta za obnovu. Na samom početku okupljenima se obratio premijer Andrej Plenković koji je još jednom čestitao Međunarodni dan žena.

- Podsjeća nas na trajnu borbu žena za ravnopravnost, jednakost te njihovu nezaobilaznu ulogu u društvu. Iskazujemo naše poštovanje i želju da se mjerama osigura njihov kvalitetniji položaj - kazao je pa komentirao izmjene Zakona o trgovini kojom se ograničava rad nedjeljom. - Kao što smo i u izbornom programu imali, ideja je bila regulirati rad nedjeljom. Vjerujem da ćemo u ovih nekoliko mjeseci prilagodbe od 1. srpnja pa do 1. siječnja 2024. ostaviti dovoljno vremena poslodavcima da se organiziraju kako bismo osigurali ono što većina građana priželjkuje. Osim toga, danas smo ministar Butković i ja bili u Omišu gdje je spojen most preko rijeke Cetine. Zaista je spektakularan, 224 metra koja spajaju dva tunela. Mislim da smo s pravom pohvalili rad ministarstva, Strabaga, Hrvatskih cesta i jedne talijanske tvrtke. Brza cesta će rasteretiti možda i najgušći dio Jadranske magistrale gdje se nekada zna naći i više desetaka tisuća vozila, što izaziva gužve i čini život domaćih ljudi kompliciranim, a gostima je opterećenje - komentirao je Plenković neke od tema.

- Ovdje je bila i kosovska ministrica vanjskih poslova s kojom smo razgovarali o situaciji na Kosovu, zahvaljujem ministru Grliću Radmanu na organizaciji. Osim toga, spomenuo bih i izmjene zakona o PDV-a - zadržat ćemo najnižu stopu PDV-a na isporuku prirodnog plina te grijanja iz toplinskih stanica, plus naknade za isporuku ogrjevnog drva, peleta i sječke. Time omogućujemo da se svi po najnižoj stopi opskrbe na vrijeme. Ići ćemo i na izmjene Zakona o doprinosima čime pomažemo našim umirovljenicima, a idemo u ukidanje dodatnog doprinosa za zdravstveno osiguranje koji obuhvaća oko milijun umirovljenika. Imamo i spremne reforme zdravstva na drugo čitanje, i tu zaokružujemo još jednu izbornu točku našeg programa. Ovime ćemo idućeg tjedna ćemo imati i reformu zdravstva, veliki paket mjera te zakon o trgovini. To je jako važan tjedan u političkom smislu - dodao je, komentirajući kako je u srijedu bio zajedno s ministrom Primorcem na Zagrebačkoj burzi gdje se dovršio proces prvog izdanja državnih obveznica. - Uz to dinamika obnove se ubrzava, usvojit ćemo program mjera koje je pripremio ministar Bačić - kazao je Plenković u uvodnom obraćanju te prepustio riječ ministru Medvedu.

>> VIDEO Plenković o financijskom izvještaju HDZ-a: 'Stranka se ponaša racionalno, trošimo koliko nam treba'

Komentara 8

Avatar Moodleen
Moodleen
15:10 09.03.2023.

Po Podravskoj magistrali DNEVNO prođe više vozila nego što će ih "tamo" proći u šest mjeseci, oko 20 do 25 TISUĆA, velikom većinom kamiončine. Ali tu "hrvatska" vlada nije u stanju pokrpati ni rupe na cesti, a kamo li izgraditii barem pješačke staze uz nju. Djeca idu u škole po toj strahoti, vozila tutnje kroz sela i gradove... Ali plenkoševićevu ekipu ne zanima HRVATSKA, samo i jedino njihova dalmacija, grade se tamo autocete do svakog poljskog šekreta. No, doći će izbori, nitko sa sjevera Hrvatske više neće svoj glas dati ovakvim "domoljubima"!

Avatar Asterix
Asterix
15:46 09.03.2023.

Trgovine trebaju imati radno vrijeme isto kao i ministarstva, od ponedjeljka do petka, od 9 do 16, bez izuzetaka u vrijeme turističke sezone i božićnih blagdana. Nemaju turisti što izvoljevati, neka se prilagode ili neka donose hranu i suvenire sa sobom.

DU
Deleted user
15:15 09.03.2023.

Koliko je koštalo 10.000 glasova porezne obveznike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije