Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
State Department o trgovini ljudima

Pljuska hrvatskom sudstvu: Neki suci od žrtava i dalje traže da ponavljaju traumatska svjedočenja

07.03.2023.
u 08:22

Vlada nije ispunila minimalne standarde za eliminaciju trgovine ljudima, stoji u izvješću američkog State Departmenta. Problemi koji se ističu jesu traženje opetovanih svjedočenja, što uzrokuje ponovnu traumatizaciju žrtve i optuživanje trgovaca ljudima za druga, ponekad i lakša kaznena djela. Ipak, Vlada nastoji organizirati kampanje podizanja svijesti, osobito osoba koje mogu doći u kontakt sa žrtvama

Komentara 3

AN
AntePortas9
09:20 07.03.2023.

"Otvorite granicu širom". Prevedeno na hrvatski.

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
09:32 07.03.2023.

Amerika u 2023. nije netko tko ikome može prigovarati u domeni pravosuđa. Pogotovo Hrvatskoj. Hrvatsko pravosuđe takvo kakvo je je puno bolje od američkog. Tamo ubijaju ljude koji su svjedoci kaznenih djela dotične bivše prve dame, bivšeg predsjednika, holivudskih producenata, bogataša koji se druže na određenom otoku s maloljetnicima. Jedan primjer. Ima ih.

DU
Deleted user
08:57 07.03.2023.

Hm, imamo slučaj Zambija, gdje je sudstvo aktivno uključeno u proces. Inače treba 800 dana za rješavanje slučajeva, ovdje je to riješeno preko noći. Slično je i s nekim institucijama... A odnos prema migrantima nema veze s trgovinom ljudima, u velikom djelu djelovanje policije je borba protiv trgovine ljudima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije