Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekaju odgovor

Upozorenje Inicijative za Marjan: Ne zidajte koalicije na Marjanu!

prosvjed na marjanu (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
29.11.2011.
u 14:43

Članovi Inicijative tvrde da Županija odbija zauzeti stav o mjerama zaštite Park šume Marjan

Članovi Inicijative za Marjan uputili su priopćenje u kojem ističu da su prije pola godine potpisali sporazum sa Županijom o suradnji na izradi Prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPPO-a) za Park šumu Marjan. Otad su se, tvrde, na raznoraznim sastancima naslušali raznovrsnih i proturječnih interpretacija službenika i čelnika Županije.

Unatoč svim nastojanjima nisu uspjeli doznati koji je službeni stav Županije o zaštiti Marjana.

Županija je imala obilje vremena da zauzme stav s obzirom na to da je još 2003. u svom Prostornom planu odredila izradu PPPPO-a za Marjan. Dapače, Županija je prije godinu dana donijela odluku o izradi plana.

S druge strane, Županijin partner u izradi PPPPO-a, Grad Split, neposredno nakon donošenja odluke o izradi tog dokumenta vrlo je jasno pokazao, provodeći natječaj za Prvu vodu, da se sadašnja vlast ne libi uzurpirati pozicije moći za stjecanje privatnih interesa. Šutnja Županije tijekom izrade plana može se shvatiti kao vjetar u leđa ostvarenju takvih ambicija gradonačelnika i njegove svojte, koje će se sigurno pokušati upisati u PPPPO, s obzirom na to da je nadležno ministarstvo u medijima dalo do znanja da se na Marjanu ne može graditi bez tog dokumenta.

Osobito je sumnjiva šutnja Županije sada kada su HDZ i HGS udruženi u koaliciju, ne samo u županijskoj Skupštini, nego i u jurišu na saborske fotelje.

– Budući da nam dosadašnje ponašanje Županije ionako djeluje kao politikantstvo, možemo jednima i drugima samo poručiti – ne zidajte koalicije na Marjanu! – piše na kraju priopćenja Inicijative za Marjan.

Ključne riječi

Komentara 1

OM
omer
10:11 01.12.2011.

Dragi moji Spličani ako vam KOalicija Hdz-e ---Kerum dođe na vlast znajte da ste ostali bez Vašeg dragulja Marjana, to če postati privatna prčija Keruma a vi čete samo sa odstojanja moći gledati Marijan a nikako kročiti više u njega..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije