Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND

Upaljen žuti alarm za veći dio zemlje, u nedjelju sunčano, ali puno hladnije...

Kišno vrijeme u centru Zagreba
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
10.03.2023.
u 23:12

DHMZ je za sutra od podneva izdao narančasti meteoalarm za Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić gdje se očekuju udari bure do 110 kilometara na sat. Budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati

Vrijeme u subotu na istoku zemlje bit će promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito prijepodne. Puhat će povremeno umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C, javlja HRT. Slične temperature bit će i u središnjoj Hrvatskoj gdje bi ujutro moglo biti i kiše. Više sunca bit će sredinom dana i poslijepodne. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano i uglavnom suho. 

U gorskim krajevima bit će promjenjivo, ponegdje uz kišu, pa i u obliku lokalnih pljuskova, a u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Prijepodne vjetar većinom slab sjeverozapadi, a poslijepodne će zapuhati bura koja će jačati pa će navečer biti jaka do olujna. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, na moru između 8 i 11 °C. Najviša dnevna između 9 i 11 °C, uz obalu između 14 i 16 °C.

U Dalmaciji se očekuje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice su mogući kiša, osobito prijepodne. Poslijepodne će zapuhati umjerena i jaka bura pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 10 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 17 °C. Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz promjenjivu naoblaku i povremeno kišu, mjestimice i u obliku lokalnih pljuskova. Zapuhat će umjerena i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak."

DHMZ je za sutra od podneva izdao narančasti meteoalarm za Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić gdje se očekuju udari bure do 110 kilometara na sat. Budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. "Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti", javljaju. U Osječkoj, Zagrebačkoj, Riječkoj,Kninskoj regiji te sjevernoj Dalmaciji te zapadnoj obali Istre izdan je žuti alarm zbog potencijalnog opasnog vremena i jakog vjetra. U nedjelju će diljem zemlje biti pretežno sunčano, iako će biti svježije uz mogući mraz. 

VIDEO: Mato Palić: 'Tata ima plaću 3.555 eura, mama 2.169 eura, a ti još dobiješ stipendiju'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije