Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uhićen Matković zbog kojeg je policija pucala u Splitu

policija
Arhiva VL
Autori: I. Vi, ib/VLM
02.10.2009.
u 12:17

Ivan Matković uhićen je jučer oko 16 sati u ulici Fausta Vrančića u Splitu, a za njim je bila raspisana potraga nakon što je 16. rujna ozlijedio policajca pri pokušaju bijega.

Ivan Matković uhićen je jučer oko 16 sati u ulici Fausta Vrančića u Splitu, a za njim je bila raspisana potraga nakon što je 16. rujna ozlijedio policajca pri pokušaju bijega.

Tada su ga zaustavili zbog sumnje da se radi o osobi koja im je poznata otprije zbog droge, no Matković se nije zaustavio nego je počeo bježati, a policajac ga je, kako bi ga zaustavio, ispalio jedan hitac u zrak.

Jučer, kada ga je ponovno zaustavila policija, Matković im je uspio nakratko pobjeći, a u tome su mu pomogli Tomislav Čavka (30) i Jure Brekalo (23).

Pobjegao je u stambenu zgradu na kućnom broju devet i ušao u stan obitelji Čavka. Policajac ga je sustigao, ali ga je Matković uspio izgurati te ga vratima ozlijedio po lijevoj ruci. Matković i Čavka ipak su uhićeni i privedeni u postaju, a naknadno se prijavio i Jure Brekalo te se provodi kriminalistička obrada.

Matković je inače brat prije više od dvije godine ubijenog Lovela Matkovića. U okršaju u kojem je ispaljeno 28 hitaca izrešetan je i Marin Vukšić te teško ranjen Ivan Ljubić. Za njihovo ubojstvo Mate Vukušić osuđen je na 22 godine zatvora.

Komentara 1

HV
hdz=Veleizdaja
13:20 02.10.2009.

i što sad? sutra ćete ga ponovo pustiti , da ponovo neki zločin počini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije