Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon štrajka

Ministarstvo objavilo plan nadoknade nastave

Nakon 36 dana štrajka učenici ponovno u školskim klupama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 14:48

Zimski praznici u Zagrebačkoj županiji počinju 24. prosinca, a završavaju 6. siječnja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je plan nadoknade nastave u svim županijama nakon štrajka.

Tako zimski praznici u Zagrebačkoj županiji počinju 24. prosinca, a završavaju 6. siječnja. Proljetni praznici trajat će tri dana (10.-13. travnja), a školska godina završava 26. lipnja, za maturante 29. svibnja. Ista je nadoknada i u Krapinsko-zagorskoj županiji, Karlovačkoj i Varaždinskoj.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na početku školske godine opredijelili su se imati zimske praznike u dva dijela, no zbog nadoknade drugi dio zimskog odmora ukida se, a njihovi učenici se sa zimskih praznika vraćaju 11. siječnja.

I oni su kao i ostale županije proljetni odmor skratile, a nastavnu godinu produžili do 29. svibnja za maturante.

Nakon 36 dana štrajka učenici ponovno u školskim klupama
1/16

Na službenim stranicama Ministarstva možete vidjeti cijeli plan nadoknade po županijama.

"Ostale suglasnosti objavljivat ćemo naknadno sukladno pristizanju potrebne dokumentacije. Ističemo da u ovim suglasnostima nisu navedene subote kada će pojedine škole raditi jer za to nije potrebna suglasnost MZO-a. Međutim, u slučaju potrebe, škole će do ostvarenja propisanog broja radnih dana raditi i subotom, o čemu će škole obavijestiti učenike", stoji u priopćenju.

S obzirom na specifičnost situacije svake pojedine škole, iz Ministarstva upućuju roditelje da za detaljnije informacije koriste sve raspoložive komunikacijske kanale škole.

Video: Prosvjed prosvjetara na Trgu bana Jelačića

Ključne riječi

Komentara 1

CE
ceutranac
23:44 18.12.2019.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije