Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Učenici izvlače kuglice kako bi mogli na palačinke s ravnateljicom

Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.
21. veljače 2020. u 20:31 2 komentara 1424 prikaza
Palačinke s ravnateljicom
Foto: OŠ Donja Dubrava
Pogledajte galeriju 1/2

Biti pozvan na razgovor u ravnateljev ured, u većini slučajeva ne miriše na dobro. U Osnovnoj školi Donja Dubrava miriše na – palačinke.

Osnovna škola Antuna Bauera OŠ A. Bauera Vukovarska osnovna škola na jedinstven način obilježila Međunarodni dan kravate

Kao jednu od novosti u eksperimentalnoj "Školi za život", uveli su i razgovor o promjenama u školi iz prve ruke, nazvan "Palačinke s ravnateljicom".

- Na ideju za realizaciju ove aktivnosti došla je ravnateljica škole Mirjana Ribić, koja je ovo iskustvo prenijela iz jedne stručne posjete Škotskoj, odnosno iz jedne škole u Edinburghu - kažu u toj međimurskoj školi.

Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu prije prvog sata u školskom holu organizira se izvlačenje kuglica s imenima učenika matične i područne škole.

Da Katoličke sonovne škole Dan škole u Požegi Jedina katolička osnovna škola u Slavoniji proslavila svoj dan

- Učenik koji je izvučen ima priliku cijeli sat razgovarati s ravnateljicom o promjenama koje se događaju u školi, iznositi svoje ideje, pohvaliti se svojim uspjesima ili reći što ga muči. Izvučeni učenik na razgovor može povesti i jednog prijatelja iz razreda ili škole, a kako bi razgovor bio ugodniji, teta kuharica pripremi ukusne palačinke - pojašnjavaju.

Koga pozvati kao pratnju, izvučenim dobitnicima nije lako jer na palačinke žele svi iz razreda. Prilika za razgovor i slasne palačinke pružila se i učenici Niki Kuzmić iz 6.a razreda koja je predstavila svoje ideje i prijedloge kako poboljšati vrijeme koje učenici provode u školi. Prijedlozi su raznovrsni, od zaključavanja zahoda do promjena na školskom jelovniku.

razred Eksperiment Djeca u školi bolje uče kada im se zabrani da dižu ruke na satu

- Evo, konkretnom, djeca su predložila da se kao izvannastavna aktivnost uvede šah. To smo i uveli. Ima raznih prijedloga, ali neki nisu izvedivi zbog malog broja zainteresiranih. Što se tiče jelovnika, predložili su da se na meni stave makaroni s makom. Nama se to čine male stvari, ali njima puno znače jer osjećaju da mogu nešto promijeniti, da ih se nešto pita i uvažava njihovo mišljenje - kaže nam ravnateljica Ribić.

COVID-19
Znanstvenici i stručnjaci o sve većem broju zaraženih: Ovo su tri mjere koje hitno treba poduzeti
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • Avatar zea
    zea:

    Time treba omiliti /moźda ipak ogaditi?/ igre na sreću🤣😂

  • Avatar Korny87
    Korny87:

    Treba ravnateljica paziti na liniju. Na zeleni čaj kod ravnateljice :-D