Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN BULJ OSTAJE U ZATVORU

Ubojici Anđele Bešlić odbijen zahtjev za uvjetnim otpustom

30.3.2005. Ivan Bulj osu?en na 27 g. zatvora zbog ubojstva An?ele Bešli?
Foto: Ivo Cagalj/HISTORY I/C
1/3
23.08.2023.
u 08:44

U obrazloženju odluke VKS-a navodi se  da zdravstveno stanje zatvorenika i njegove kćeri nema takav značaj da bi se opravdalo njegovo otpuštanje prije no što kaznu izdrži u cijelosti.

Ivan Bulj, koji je osuđen na 22 godine zbog ubojstva Anđele Bešlić  2002., neće izaći na uvjetni otpust. Odlučio je tako Visoki kazneni sud (VKS) koji je odbio Buljevu žalbu na odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici. Kazna od 22 godine zatvora, koja mu je pravomoćna postala 2006., ističe mu 10. travnja 2024. U ožujku ove godine njegova obitelj tražila je da ga se pusti na uvjetni otpust, a kao razlog navedeni su zdravstveni problemu Bulja i njegove kćeri. Županijski sud u Velikoj Gorici zahtjev je odbio, na što se Bulj žalio, no tu žalbu mu je odbio VKS.

U obrazloženju odluke VKS-a navodi se da zdravstveno stanje zatvorenika i njegove kćeri nema takav značaj da bi se opravdalo njegovo otpuštanje  prije no što kaznu izdrži u cijelosti.

Bulj  je i ranije tražio ranije puštanje na slobodu, no zahtjevi su mu također bili odbijeni. Odiozno djelo za koje je osuđen, ubojstvo Anđele Bešlić (17) u ožujku 2002., šokiralo je zemlju. Djevojka se vraćala s koncerta i pješačila je državnom cestom D-1 prema svojoj kući na sinjskoj periferiji. Tristotinjak metara prije kuće presreo ju je Bulj, koji ju je strpao u vozilo i nakon nekog vremena ubio. Njezino tijelo potom je bacio u šikaru, gdje ga je nakon mjesec dana našao slučajni prolaznik. U to vrijeme mnogi su smatrali da je policija loše odradila istragu, a obitelj Anđele Bešlić provodila je i vlastitu istragu i potragu. U inkriminirano vrijeme Bulj je bio direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a te čovjek koji je jedno vrijeme čak bio zadužen i za promidžbu Alke. Nekoliko dana prije pronalaska tijela sam se predao policiji, a u inkriminirano vrijeme špekuliralo se da se na to odlučio strahujući za vlastiti život jer se bojao navodne osvete obitelji Bešlić koju je njihova privatna istraga upućivala na njega.

Teretio se za teško ubojstvo maloljetne osobe, za što je prvotno bio osuđen na 27 godina zatvora, no kaznu koju mu je izrekao Županjski sud u Splitu nakon žalbe Vrhovni sud umanjio je za pet godina. Osuđen je jer je Anđelu Bešlić oko 3 sata u noći na prevaran način ukrcao u vozilo govoreći joj da će je odvesti kući. Unatoč njezinu protivljenju, skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača s namjerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom. Nanio joj je više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela nakon čega je njezino tijelo odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu i prekrio suhim granjem gdje je i pronađena mjesec dana kasnije. Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo i kako je djevojku silovao, ali je za taj dio oslobođen krivnje jer nije bilo dokaza.

VIDEO Drama u Zagrebu: Muškarac prijetio da će skočiti s kuće, pucao na policiju

Komentara 7

MA
MALTEZ
11:03 23.08.2023.

Brine se za svoj kćer , a tuđu je svirepo ubio. U jednoj državi bivše zajednice, krvna osveta bi odavno izravnala račune. Srećom mi sno ipak bar malo civiliziraniji.

VL
Vladek37
11:22 23.08.2023.

Taj treba biti doživotno. Kad izađe opet će to napraviti, jer Vuk dlaku mijenja ali ćud nikad.

VI
viviann
10:49 23.08.2023.

Kaj tog covjeka nije strah izaci na slobodu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije