Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Ubio ženu i bacio ju je u septičku jamu: Dobio je 34 godine zatvora

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
23.09.2021.
u 10:46

Njegove tvrdnje potvrdili su materijalni dokazi, zapisnik o očevidu, zapisnik o obdukciji, sudsko medicinsko vještačenje koje sud u cijelosti prihvatio jer njihova vjerodostojnost ničim nije dovedena u pitanje.

Županijski sud u Vukovaru donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj su osudili 51-godišnjeg Zorana Buila  osudili na 34 godine zatvora zbog ubojstva supruge 46-godišnje Anice Buil.

Podsjećamo, on ju je ubio nožem 24. srpnja 2019. godine u obiteljskoj kući u Petrovcima jer mu je nakon svađe rekla da više s njim neće imati spolne odnose. Njezino tijelo pronađeno je tri mjeseca kasnije. 

- Ubio sam je jer mi je došla "žuta minuta", ali nisam ju maltretirao, prijetio joj da ću je ubiti niti ju tukao niti je ranije zlostavljao psihički i fizički, rekao je 51-godišnjak, piše 24sata. 

Nakon što ju je ubio, tijelo je zamotao u dvije deke oblijepljene selotejp trakom i bacio u septičku jamu. Prvo je planirao iskopati rupu u dvorištu, ali je tlo bilo tvrdo pa se odlučio za septičku. Nakon tjedan dana pogledao je što se događa i vidio da truplo pluta. 

Razmišljao je, rekao je, što da napravi i tada je u vidio jednu šipku kojom je gurao tijelo dolje, zatim zatvorio poklopac, stavio mrežicu da zečevi ne bi upali unutra i stavio salonit ploče. Potom je išao u Jankovce i Vukovar i sam sebi slao poruke umjesto nje jer su je tražila djeca i nije im znao što reći. 

- On je zapravo priznao počinjenje kaznenog djela, a kao razloge zašto je to učinio naveo je da mu je supruga uskraćivala seksualne odnose, odnosno otvoreno mu je rekla da s njim ne želi imati seksualne odnose, nije obavljala kućanske poslove kako je on smatrao da bi ona trebala obavljati, već je bila samo na internetu ili bi izbivala iz kuće - navelo je sudsko vijeće u presudi.

Prema njegovim riječima supruga ga je napala žaračem koji joj je istrgao iz ruke, a potom je tri puta ubo nožem u tijelo. U svojoj obrani je naveo da je ostavio nož u tijelu, popio kavu, zapalio cigaretu i razmišljao o tome što mu je dalje činiti. 

Njegove tvrdnje potvrdili su materijalni dokazi, zapisnik o očevidu, zapisnik o obdukciji, sudsko medicinsko vještačenje koje sud u cijelosti prihvatio jer njihova vjerodostojnost ničim nije dovedena u pitanje.

07.11.2019., Osijek - U selu Petrovci kod Vukovara pronadjeno je tijelo nestale zene u septičkoj jami obiteljske kuce. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

-  Optuženik je bio svjestan počinjenja kaznenog djela i htio je njegovo počinjenje, a njegova ubrojivost kako je to vještak naveo bila je bitno smanjeno ubrojiva. Kod izricanja presude sud je od olakotnih okolnosti imao u vidu da je Buila do sada neosuđivan i da je bio bitno smanjeno ubrojiv, dok je kao otegotnu okolnost  imao u vidu način na koji je optuženik pokušao prikriti počinjenje kaznenog djela, bacio je mrtvo tijelo svoje supruge u septičku jamu i svima koji su pitali gdje je ona odgovarao je da ne zna, a vrlo dobro je znao- navelo je sudsko vijeće u obrazloženju nepravomoćne presude. 

- Iako je optuženik u svojoj obrani rekao da se kaje zbog učinjenog njegovo kajanje sud nije uzeo kao olakotnu okolnost jer je u svojoj obrani, u dijelu u kojem je govorio o razlozima zašto je ubio svoju suprugu, zapravo loše govorio o njoj pokušavajući uvjeriti sud da je ona kriva zbog tog što ju je ubio. Primjerice, naveo je da ona tog trenutka nije bila u kući do svega toga ne bi došlo, da je imala ljubavnike, da nije brinula o kući i da mu je zbog svega toga došla  "žuta minuta" pa ju je zbog toga ubio. Imajući u vidu navedeno sud smatra da će izrečenom kaznom biti ostvarena svrha generalne i specijalne prevencije- zaključilo je sudsko vijeće, piše 24sata. 

Komentara 29

MA
MaksovMesar
15:41 23.09.2021.

Ovaj bi kod talibana odmah postao ministar socijalnog rada...😁

EH
enigmus-hr
14:52 23.09.2021.

E pa ovo vam je čisti slučaj patrijarhalnog odgoja. Jer ženi je valjda mjesto u kuhinji i za vešmašinom i mora ti dati kad ti se digne. A u međuvremenu da još i radi i brine se o djeci. Ja nisam za istanbulske konvencije koje brišu spolove, jer to je druga krajnost, ali treba se boriti protiv ovakvih nazadnih načina razmišljanja svim sredstvima.

Avatar Behemot
Behemot
14:59 23.09.2021.

Bedak, ako ga je žena varala trebao se razvesti i naći si neku kojoj se sviđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije