Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVILA KANDIDATURU

U utrku za gradonačelnicu Zagreba ide i Vesna Škare Ožbolt

Osijek: Javna obrana doktorske disertacije Vesne Škare Ožbolt
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
26.08.2020.
u 09:14

Meni je u životu dobro, međutim ne mogu stajati po strani. Imam iskustva i uspješnih državnih projekata iza sebe. Ovo je izazov, a ja volim izazove. Moja motivacija za promjenama je ogromna. Motivacija gradonačelnika nakon dvadeset godina vladavina očito nije velika - napisala je.

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kandidirat će se za gradonačelnicu Zagreba. To je, naime, najavila i na svojem Facebook profilu napisavši kako su problemi u Zagrebu ogromni, ali da ima iskustva i volje za izazove.

Objavu prenosimo u cijelosti: 

- Ovih dana sam najavila svoju namjeru kandidiranja na predstojećim izborima za gradonačelnicu grada Zagreba. Do sada nisam bila veliki pobornik interesa za gradsku politiku međutim pristup rješavanju problema stanovnika nakon potresa, korone i poplave me je šokirao i natjerao na drugačije razmišljanje.
Grad godinama stagnira u razvoju, nema pravih investicija, odnos proračunskih sredstava i realiziranih gradskih projekata pokazuju da se dobar dio proračunskog novca potrošio bez jasne namjene. U proteklih dvadeset godina vladavine aktualnog gradonačelnika prostim je okom vidljiva ogromna crna rupa u  koju su novci građana iscurili.
Potres je protresao sve osim gradske uprave, a gradonačelnik se ponaša kao da se ništa strašno ove godine u Zagrebu nije dogodilo. Korona je izmišljena i treba ruke prati u pepelu,  poplava je nešto što će se zaboraviti u roku 24 sata, građani su krivi što nisu ulagali u svoje kuće, a brzina rješavanje problema odvija se čekajući  Zakon i novce od Vlade. To su sve bitne izjave aktualnog gradonačelnika kao reakciju na tri pošasti u ovoj godini.
Problemi ljudi u našem gradu su ogromni, a nezainteresiranost lokalne uprave koju svakodnevno vidim su moja motivacija za angažman. Smatram da je potrebno stvoriti i razvijati jedan kvalitetan odnos između gradske uprave i građana,  kojem će građani osjetiti da gradska uprava brine za njih i čini sve da im život u gradu bude dobar.
Meni je u životu dobro, međutim ne mogu stajati po strani. Imam iskustva i uspješnih državnih projekata iza sebe. Ovo je izazov, a ja volim izazove. Moja motivacija za promjenama je ogromna. Motivacija gradonačelnika nakon dvadeset godina vladavina očito nije velika.
Treba se uključiti kad je teško. Život u Zagrebu može biti dobar i lijep.
Pozivam sve koji se osjećaju isto kao i ja da mi se priključe, napisala je Škare Ožbolt. 

Komentara 11

DE
DeepState
09:31 26.08.2020.

buahahaha.....nevjerojatno da se 20 godina ne može naći normalan kandidat za gradonačelnika da ova farsa konačno završi. Toliko je sve loše da Zagrepčani vale za iole poštenim kandidatom, može biti i glup i nesposoban i neradnik dovoljno bi bilo daa ne krade kao sumanut

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
09:42 26.08.2020.

Jedino ako joj Bandić dozvoli da se kandidira. Ma ko god da dođe u Agrebu je Bandić stvorio takvu mrežu svoji suseljana iz Gruda, od direktorskih pozicija, šefova, pa do običnih tzv. Radnika. Privatnih poduzeća povezanih sa gradom koji jedinoo zadovoljavaj uvijete natječaja. Ko god postao gradonačelnik bandić će i dalje upravljati gradom.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
10:06 26.08.2020.

Evo ja sad razmisljam na cijoj listi bi ona mogla biti , ekstremne ljevice Mozemo , umjerene ljevice SDP a, lijevog HDZa , desnog centra Mosta , desnice Domovinskog pokreta , pa i na listi HCSP , na svim listama pristaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije