Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U utrku za gradonačelnicu Zagreba ide i Vesna Škare Ožbolt

Meni je u životu dobro, međutim ne mogu stajati po strani. Imam iskustva i uspješnih državnih projekata iza sebe. Ovo je izazov, a ja volim izazove. Moja motivacija za promjenama je ogromna. Motivacija gradonačelnika nakon dvadeset godina vladavina očito nije velika - napisala je.
26. kolovoza 2020. u 09:14 12 komentara 1775 prikaza
Osijek: Javna obrana doktorske disertacije Vesne Škare Ožbolt
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt kandidirat će se za gradonačelnicu Zagreba. To je, naime, najavila i na svojem Facebook profilu napisavši kako su problemi u Zagrebu ogromni, ali da ima iskustva i volje za izazove.

Uhićen sanader Vesna Škare Ožbolt: Izvana je bio uljuđen, iznutra okrutan

Objavu prenosimo u cijelosti: 

- Ovih dana sam najavila svoju namjeru kandidiranja na predstojećim izborima za gradonačelnicu grada Zagreba. Do sada nisam bila veliki pobornik interesa za gradsku politiku međutim pristup rješavanju problema stanovnika nakon potresa, korone i poplave me je šokirao i natjerao na drugačije razmišljanje.
Grad godinama stagnira u razvoju, nema pravih investicija, odnos proračunskih sredstava i realiziranih gradskih projekata pokazuju da se dobar dio proračunskog novca potrošio bez jasne namjene. U proteklih dvadeset godina vladavine aktualnog gradonačelnika prostim je okom vidljiva ogromna crna rupa u  koju su novci građana iscurili.
Potres je protresao sve osim gradske uprave, a gradonačelnik se ponaša kao da se ništa strašno ove godine u Zagrebu nije dogodilo. Korona je izmišljena i treba ruke prati u pepelu,  poplava je nešto što će se zaboraviti u roku 24 sata, građani su krivi što nisu ulagali u svoje kuće, a brzina rješavanje problema odvija se čekajući  Zakon i novce od Vlade. To su sve bitne izjave aktualnog gradonačelnika kao reakciju na tri pošasti u ovoj godini.
Problemi ljudi u našem gradu su ogromni, a nezainteresiranost lokalne uprave koju svakodnevno vidim su moja motivacija za angažman. Smatram da je potrebno stvoriti i razvijati jedan kvalitetan odnos između gradske uprave i građana,  kojem će građani osjetiti da gradska uprava brine za njih i čini sve da im život u gradu bude dobar.
Meni je u životu dobro, međutim ne mogu stajati po strani. Imam iskustva i uspješnih državnih projekata iza sebe. Ovo je izazov, a ja volim izazove. Moja motivacija za promjenama je ogromna. Motivacija gradonačelnika nakon dvadeset godina vladavina očito nije velika.
Treba se uključiti kad je teško. Život u Zagrebu može biti dobar i lijep.
Pozivam sve koji se osjećaju isto kao i ja da mi se priključe, napisala je Škare Ožbolt. 

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
 • DeepState:

  buahahaha.....nevjerojatno da se 20 godina ne može naći normalan kandidat za gradonačelnika da ova farsa konačno završi. Toliko je sve loše da Zagrepčani vale za iole poštenim kandidatom, može biti i glup i nesposoban i neradnik dovoljno bi bilo da ... prikaži još!a ne krade kao sumanut

 • Avatar Uhljeb25
  Uhljeb25:

  Jedino ako joj Bandić dozvoli da se kandidira. Ma ko god da dođe u Agrebu je Bandić stvorio takvu mrežu svoji suseljana iz Gruda, od direktorskih pozicija, šefova, pa do običnih tzv. Radnika. Privatnih poduzeća povezanih sa gradom koji jedino ... prikaži još!o zadovoljavaj uvijete natječaja. Ko god postao gradonačelnik bandić će i dalje upravljati gradom.

 • Guravac_Goran:

  Evo ja sad razmisljam na cijoj listi bi ona mogla biti , ekstremne ljevice Mozemo , umjerene ljevice SDP a, lijevog HDZa , desnog centra Mosta , desnice Domovinskog pokreta , pa i na listi HCSP , na svim listama pristaje