Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč krizi

U Krapinsko- zagorskoj županiji 264 novozaposlena, nagrade dobile najbolje tvrtke

22.12.2020.
u 17:13

Tvrtke Vetropack Straža tvornica stakla d.d. iz Huma na Sutli, Prostoria d.o.o. iz Svetog Križa Začretja i tvrtka Rusan-Mikron d.o.o. iz Marije Bistrice dobitnici su plakete "Zlatna kuna" koju dodijeljuje HGK ŽK Krapina

Tvrtke Vetropack Straža tvornica stakla d.d. iz Huma na Sutli, Prostoria d.o.o. iz Svetog Križa Začretja i tvrtka Rusan-Mikron d.o.o. iz Marije Bistrice dobitnici su plakete "Zlatna kuna" koju dodijeljuje HGK ŽK Krapina najuspješnijim trgovačkim društvima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Sve nagrade i priznanja uspješnim poduzetnicima uručili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i predsjednik ŽK Krapina Josip Grilec. Prema osnovnim makroekonomskim pokazateljima broj poduzetnika, kao i broj zaposlenih u Krapinsko – zagorskoj županiji, neprestano je rastao u od 2015. do 2019. godine, a među tisuću najboljih tvrtki u Hrvatskoj svake se godine nalazi sve veći broj onih koji djeluju upravo u ovoj županiji. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih u Krapinsko-zagorskoj županiji je na dan 30.11.2020. iznosio 38.441, što je za 264 više nego protekle godine u isto vrijeme.

Plaketa "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima dodjeljuje se u tri kategorije – prva kategorija su velika trgovačka društva s 250 i više zaposlenih, druga kategorija su srednja trgovačka društva s 50 do 249 zaposlenih i treća kategorija su trgovačka društva koja imaju do 49 zaposlenih. Lista nominacija temeljila se na izračunu financijskih rezultata poslovanja poduzetnika u 2019. godini.

Nagrade su dodijeljene jučer u prostorijama HGK ŽK Krapina, a dodijeljena su i priznanja za obljetnicu uspješnog rada tvrtkama: Dekor d.o.o. i Zagorski vodovod d.o.o. za 60 godina rada, Zagorski metalac d.o.o. za 40 godina rada te Presečki d.o.o. za 30 godina rada.

- Zahvaljujući našim poduzetnicima Krapinsko – zagorska županija bilježi rast novozaposlenih, a od prihoda koje je donijelo naše gospodarstvo realiziramo nove projekte važne za županiju. Broj nezaposlenih je ostao isti unatoč krizi, a brojka je to koja pokazuje ogroman uspjeh i zbog koje smo uspjeli realizirati sve projekte koje smo planirali u ovoj godini - rekao je župan Kolar.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije