Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINSKI RAT

'EU je bila osobito tvrda. Ako im uvedemo porez 25 posto, vjerujte mi neće to još dugo raditi'

Trump i Lofven
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
07.03.2018.
u 07:00

Trump je ranije najavio da će uvesti pristojbu od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij kod uvoza u Sjedinjene Države

Američki predsjednik Donald Trump optužio je Europsku uniju da "čini gotovo nemogućim" američko poslovanje s njom, naznačivši da bi moguće uvođenje carina na europske automobile moglo promijeniti takvu situaciju.  

"Europska unija bila je osobito tvrda prema Sjedinjenim Državama" kazao je Trump tijekom zajedničke tiskovne konferencije sa švedskim premijerom Stefanom Lofvenom u Bijeloj kući.

"To čini gotovo nemogućim naše poslovanje s njima, a oni ipak i dalje šalju svoje automobile natrag u Sjedinjene Države", kazao je Trump dodavši: "Ako im uvedemo porez 25 posto, vjerujte mi neće to još dugo raditi".

Upitan o izvješćima da ga je Europska unija poslala u SAD kako bi upozorio Trumpa da odustane od plana uvođenja carina na čelik i aluminij, Lofven je kazao kako cijeni Trumpa zbog vođenja politike koja donosi korist njegovoj zemlji.

"Kao članici Europske unije, mislim da nam je važno pokušati pronaći put za suradnju", kazao je švedski premijer.

Pogledajte i galeriju: Trump se zaista trudi oko svoje frizure i vjeran je ovakvom izgledu već desetljećima

Trump i Lofven
1/9
Ključne riječi

Komentara 24

Avatar tkozna
tkozna
07:11 07.03.2018.

Kada proizvode smeće od automobila. ameri se moraju štiti visokim carinama i voziti kineska auta!

DU
Deleted user
12:42 07.03.2018.

Pa, batina ima dva kraja?!

BA
BakaMraz
14:32 07.03.2018.

Američka auta se ne prodaju u Europi??? Ha ha,koji crni humor, pa tko će kupovati te četvrtaste sanduke od 6.000 kubika i sa 100 KS, a troše 20 litara minimum! Kvaliteta izrade kao Trabant, a pri 120 km/h ne možeš od buke ni sa kim u autu niti razgovarat! Dizajn je istižo prekrasan, ako muslimanski tabuti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije