Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži kompenzaciju i odštetu

Trump tužio Hillary Clinton, smatra da je povezivala njegovu kampanju s Rusijom

FILE PHOTO: Republican U.S. presidential nominee Donald Trump shakes hands with Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton at the conclusion of their first presidential debate at Hofstra University in Hempstead
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
1/3
24.03.2022.
u 23:09

Trump, koji je na izborima 2016. pobijedio Clinton, u tužbi spominje “reketiranje” te “urotu radi širenja štetnih laži"

Donald Trump u četvrtak je tužio Hillary Clinton i nekoliko drugih demokrata jer smatra da su pokušali namjestiti predsjedničke izbore u SAD-u 2016. povezujući njegovu kampanju s Rusijom.

“Zajedničkim su se djelovanjem optuženici zlonamjerno urotili u stvaranju lažne priče o tome da je njihov republikanski protivnik, Donald J. Trump, surađivao s inozemnim neprijateljskim stranama”, naveo je bivši američki predsjednik u tužbi podnesenoj na saveznom sudu na Floridi.

Trump, koji je na izborima 2016. pobijedio Clinton, u tužbi spominje i “reketiranje” te “urotu radi širenja štetnih laži".

Trumpove optužbe potkopava izvješće koje je izdao senatski odbor pod vodstvom republikanaca u kolovozu 2020. U tom se izvješću na 966 stranica zaključuje da je Rusija koristila republikanskog političkog operativca Paula Manaforta i internetsku stranicu WikiLeaks kako bi pokušala pomoći Trumpu da pobijedi na izborima 2016.

Trump u tužbi traži kompenzaciju i odštetu. Rekao je da je bio "prisiljen snositi troškove u iznosu koji će se utvrditi na suđenju, ali za koji je poznato da je veći od 24 milijuna dolara i koji nastavlja rasti u obliku troškova obrane, pravnih pristojbi i drugih povezanih troškova”.

VIDEO Biden na sastanku u Bruxellesu: 'Branit ćemo i štititi svaki centimetar teritorija NATO-a'

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
02:58 25.03.2022.

Da je Trimp izabran , nebi bilo rata u Ukrajini.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
00:22 25.03.2022.

HINA i izvješće senetskog odbora iz 2020 s proizvoljno izvedenim zaključkom 😂 i to je ista ona HINA na čijoj web stranici za pojam "John Durham" nema niti jednog rezultata jer on samo vodi istragu za DOJ odnosno Ministarstvo pravosuđa a to vam u Americi nije kao ovdje. Dančenko je već uhićen, za Steelov dosje je dokazano da je krivotvorina i Trump će ovu tužbu sigurno dobiti. Uostalom, zato i je ovaj članak bio na naslovnici pola nanosekunde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije