Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo obraćanje

Trump se proglasio pobjednikom pa komentirao izbore: 'Ovo je prijevara i sramota za državu'

Trump Addresses the Nation on the Election Results
Foto: Chris Kleponis/Newscom/PIXSELL
1/4
04.11.2020.
u 08:24

"Ne želimo da nađu neke glasove u četiri sata ujutro i dodaju ih na popis", rekao je

Američki predsjednik Donald Trump, koji pokušava osvojiti novi mandat, obratio se javnosti iz Bijele kuće te ustvrdio kako ne želi da se prebrojavanje glasova nastavi. 

"Želim zahvaliti Amerikancima na potpori, milijuni su glasali za nas i nećemo dopustiti da nas se obezvrijedi. Rezultati su fenomenalni i već smo bili spremni proslaviti. Osvojili smo države koje nismo očekivali", rekao je i kao primjer naveo Floridu. 

Naveo je kako postoji mogućnost pobjede i u Arizoni, no kao važnu istaknuo je Pennsylvaniju, za koju je rekao: "Vodimo za 600 tisuća glasova, a prebrojano ih je 64 posto. Nemoguće nas je uhvatiti. Pobijedili smo i u Michiganu za 300 tisuća glasova i Wisconsinu", rekao je i dodao kako je razgovarao s guvernerom Teksasa koji mu je čestitao i upitao ga: "Što se događa, ovakvo nešto još nisam vidio?"

VIDEO Trump se proglasio pobjednikom pa komentirao izbore: "Ovo je prijevara i sramota za državu!"

"Florida je bila nevjerojatna pobjeda, kao i Teksas te Ohio. Sjeverna Karolina također, i onda je sve stalo. Ovo je prijevara i sramota za državu. Spremali smo se pobijediti i, iskreno, pobijedili smo", tvrdi i dodaje da ide na Vrhovni sud. "Ne želimo da nađu neke glasove u četiri sata ujutro i dodaju ih na popis. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo, a što se mene tiče, već smo dobili", tvrdi.   

Države u kojima je Trump objavio svoju pobjedu još uvijek nisu njemu službeno pridane zbog toga što prebrojavanje dopisnih glasova još uvijek traje. 

Ključne riječi

Komentara 127

LU
Lukeruk
08:43 04.11.2020.

Tifusari i pederi na aparatima

PR
Prat
08:42 04.11.2020.

Zašto ste stali izvještavati u 7.40..neka muljaža..trump je vodio koliko se sjećam

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
08:54 04.11.2020.

Dobro jutro. Opet sam bio u pravu. Opet su svi “mudraci” bili u krivu. Finale ce biti na cca 290 elektora za Trumpa. Ocekivano. Posebno me veseli sto je Trump pomeo Bidena u juznjackim drzavama gdje ima puno afroamerikanaca. Toliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije