Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč navodima

Trump: Mattis će ostati na svojoj dužnosti, vrlo smo zadovoljni

James Mattis i Donald Trump
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
05.09.2018.
u 23:21

U knjizi istraživačkog novinara Boba Woodwarda "Strah: Trump u Bijeloj kući" objavljeno je da je Mattis svojim suradnicima rekao da se Trump ponaša kao "učenik petog ili šestog razreda"

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će ministar obrane James Mattis ostati na svojoj dužnosti, dan nakon što je objavljeno da se Mattis navodno rugao američkom predsjedniku.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o otpuštanju Mattisa, Trump je rekao: "On će ostati. Vrlo smo zadovoljni s njime. Postigli smo mnoge pobjede."

U knjizi istraživačkog novinara Boba Woodwarda "Strah: Trump u Bijeloj kući" objavljeno je da je Mattis svojim suradnicima rekao da se Trump ponaša kao "učenik petog ili šestog razreda".

Trump je u srijedu također rekao da s čelnikom Pentagona nikad nije razgovarao o eventualnom ubojstvu sirijskog predsjednika Bašara al Asada, protivno onome što piše Woodward u svojoj knjizi.

"O tome nikad nismo razgovarali (...) To nikad nije bilo opcija", rekao je Trump odgovarajući na pitanje o tom dijelu knjige koju je nazvao "čistom izmišljotinom".

U knjizi "Strah: Trump u Bijeloj kući" Woodward prepričava događaj koji se navodno zbio nakon kemijskog napada u travnju 2017. koji se pripisuje režimu Bašara al Asada. Po riječima novinara koji se proslavio kada je zajedno s Carlom Bernsteinom otkrio aferu Watergate, Trump je nazvao Mattisa i otvoreno mu rekao da želi ubiti sirijskog predsjednika. Mattis je prekinuo telefonski razgovor, okrenuo se suradniku i rekao: "Ništa od toga nećemo napraviti. Bit ćemo puno odmjereniji".

Čelnik Pentagona nije izrijekom osporio te navode, ali je rekao da se nikad nije "rugao" predsjedniku.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Komentara 3

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
08:13 06.09.2018.

Trump 2020!

DU
Deleted user
08:20 06.09.2018.

I tako...Čelnik Pentagona nije izrijekom osporio navode, već samo izjavio kako se nikad nije rugao predsjedniku? E, ovo su sad već otvorene besramne laži. Mattis je već prekjučer zajedno s nizom drugih dužnosnika Trumpove administracije sasvim jasno demantirao sve navode iz knjige slijedećim riječima: "The contemptuous words about the President attributed to me in Woodward's book were never uttered by me or in my presence. While I generally enjoy reading fiction, this is a uniquely Washington brand of literature, and his anonymous sources do not lend credibility." Dakle, on je rekao da niti on niti itko drugi u njegovoj prisutnosti nije izgovorio TE prezrive riječi koje mu se pripisuju u Woodwardovoj knjizi za koju je dodao da je čista fikcija. Taj demanti kao i izjave ostalih dužnosnika objavio je cijeli niz medijskih kuća, između ostalog, i CNBC. Sramota za jednu novinsku agenciju da ovako pokušava obmanjivati čitatelje. Ili, pak, njeni novinari imaju većih problema s engleskim i razumijevanjem općenito.

VI
VisAVis2
07:48 06.09.2018.

Gluposti! Knjiga dojmova promašenih piskarala! Naprijed Trump!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije